Festivalde seyirci karşısına çıkacak!

'Yarım' filmi Mlatya Film Festivali'nde yarışacak

Google Haberlere Abone ol
Festivalde seyirci karşısına çıkacak!

Yönetmenliğini Çağıl Nurhak Aydoğdu’nun yaptığı, başrolleri Ece Atay, Ahmet Kaynak, Serhat Yiğit, Hülya Böceklioğlu, Recep Yener ve Gözde Okur'un paylaştığı ‘Yarım’ adlı sinema filmi, 6-12 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 6. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde uzun metraj kategorisinde yarışacak.



'Yarım' adlı sinema filminde evin büyük oğlu Emin’i canlandıran Ahmet Kaynak; “Türkiye’nin doğusu ve batısını ötekileştirmeden bir aile hayatı üzerinden anlatan bir film oldu. Emin içine kapanık, her şeyi derinde yaşayan, köyde yetişmiş kasabalı genç bir adam.” dedi.



Filmin konusu da şöyle:



Yarım, iki yarımın bir bütün edebilme hikayesidir. Ailelerinin iyi niyetle yaptıkları kötülüğü yaşamak zorunda kalmış iki çocuk aklın, toplumsal yapıya ayak uydurma zorundalıklarını konu alır. Toplumda normalleşme; herkes gibi olabilme baskısını Türkiye’nin doğusu ve batısını birleştirerek bir aile hayatı içinde anlatır. Sistemin öğretilerinden uzak olan çocuksu dünyada ‘öteki’nin yerinin olmadığını, ötekileştirmenin sistem öğretisi olduğunu biri engelli ve biri etnik farklılığı olan iki kişi üzerinden altını çizmeden anlatmaya çalışır.



Başlangıçta birbirini reddeden iki çocuk arasında, iyilik, şevkat duygularının ön plana çıkmaya başlamasıyla naif bir ilişki bağı oluşur; birbirlerini sevmeye başlarlar. Kişisel ve toplumsal engellerini yok  sayarak, çocuk akılları ve hisleriyle romantik  sayılabilecek anları ilk defa birlikte tadarlar.



Senaryonun ve rejinin doğallık ve gerçekçiliği birinci derecede gözetme çabaları Oyuncuların gerçekçi karakter yaratımları ile birleşince samimi bir film ortaya çıkmış. Oyuncuların performanslarındaki başarı filmin başından sonuna kadar izleyeni filme yakın tutmada etkili oluyor.



Çekimleri Muğla Ula ve  Malatya Haçova’da gerçekleştirilen filmde yöre halkı da gönüllü olarak rol aldı. 



6. Malatya Film Festivali’nde yarışacak filmler şöyle:



- Abluka / Frenzy / Emin Alper



- Sarmaşık / Ivy / Tolga Karaçelik



- Kar Korsanları / Snow Pirates / Faruk Hacıhafızoğlu



- Nefesim Kesilene Kadar / Until I Lose My Breath / E. Emel Balcı



- Yarım / The Half / Çağıl Nurhak Aydoğdu



- Çekmeceler / Drawers / Caner Alper, Mehmet Binay



- Eksik / Lack / Barış Atay



- 91.1 - Mustafa Haktanır (TR Prömiyer)



- On Adım / Ten Steps / Fatih Hacıosmanoğlu (TR Prömiyer)



- Yeni Dünya / The New World / Caner Erzincan



- Kasap Havası / Kasap Dance / Çiğdem Sezgin



- Misafir / The Visitor / Mehmet Eryılmaz



- Memleket / Homeland / Murat Saraçoğlu (TR Prömiyer)



- Saklı / Secret / Selim Evci


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin