Dizinin bölümlerinin kapanışında Ferdi Özbeğen’in Şan Tiyatrosu’nda verdiği konserlerin görüntüleri büyük bir beğeni kazandı. Bu ilgi ölümünden 7 yıl sonra bir tiryakiliğe dönüşürken Özbeğen’in 1983 yılında Şan Tiyatrosu’nda verdiği konserin görüntüleri İnternette izlenme rekorları kırdı. Bu müzikal gelişmede ilginç bir gerçek de ortaya çıktı sanatçıyı genç kuşak da çok sevmişti.
Yeni jenerasyonun sevmesi ve dijital platformlarda yaşanan Ferdi Özbeğen rüzgarları sanatçının plak firması Yaşar Plak’ı harekete geçirdi ve yapımcı firma; 'Ferdi Özbeğen 20. Sanat Yılı Şan Konseri' ismiyle bir uzunçalar çıkardı. Albüm piyasaya çıkar çıkmaz, ilk günde 2 bin adet satıldı.
Ferdi Özbeğen’in, bugünün gençliği tarafından büyük ilgi görmesi, yaşam boyu gördüğü ilgiden daha fazlası diyenler çoğunlukta.
'HAL BÖYLE OLUNCA…'
Piyanist Şarkıcıların öncüsü olan Ferdi Özbeğen yaşamıyla da karizmatik bir kişilikti.
Yokluk günlerinde İzmir de pavyonda çalışmış, hariciyeci olmayı hedeflerken müziğin merkezi İstanbul’da bulmuştu kendini. Cebinde kuruş yokken derme çatma bir orkestrayla Hilton Oteli’nde müzik yapmış ve daha sonra Yeşilköy Çınar Otel’e transfer olmuştu.
Orkestralar dönemini kapatıp piyanist şarkıcılığa başladığında ise o artık İstanbul sosyetesinin gözbebeğiydi. Elit zümrenin müzikteki kahramanı, askerlik görevi geldiğinde köy öğretmenliği yapacak, çocuklara hayatı öğretecekti.
Bu ilginç yaşam öyküsü Gazeteci ve Müzik Prodüktörü Ali Rıza TÜRKER tarafından kaleme alınmıştı. “Şöhret Dediğin” adlı kitabın ilk baskısı, sanatçıyı kaybettiğimiz 1983 yılında piyasaya çıkmıştı.
Ferdi Özbeğen şarkıları ve örnek sanatçı kişiliğiyle yeniden gündem yaratınca Ali Rıza Türker kitabın yeni yüzü ve yeni baskısıyla, özellikle genç müzikseverlere Özbeğen’in fırtınalı yaşam öyküsünü H2o Kitap etiketiyle yeniden sundu…
'Şöhret Dediğin' Popüler Müzik tarihimizde altın izler bırakan bir sanatçının fırtınalı yaşam öyküsüyle birlikte 80’li yılların müzik piyasasında olup bitenleri de gözler önüne seriyor.