'Fena gönül koydum bunu bilin Kadir Bey'

Hürriyet yazarı, neden gönül koyduğunu köşesinde yazdı.

Google Haberlere Abone ol
'Fena gönül koydum bunu bilin Kadir Bey'

Hürriyet Gazetesi yazarı Kanat Akkaya, geçtiğimiz cuma günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Kadir Topbaş'la ilgili bir yazı kaleme aldı. Akkaya, gönül koyma nedenlerini de madde madde açıkladı.



Kanat AKKAYA / HÜRRİYET



Fena gönül koydum bunu bilin Kadir Bey



KADİR Topbaş 13 yılı başkan olmak üzere, danışmanlığını da sayarsak yaklaşık çeyrek yüzyıl etkili oldu İstanbul’un “şekillenmesinde”...



Neden ayrıldığını kendisi, partisinin yöneticileri, yakınları biliyordur ama bıraktığı şehrin yaşayanları olarak bizler bilmiyoruz.



Açıkçası çok da umurumda değil görevini niye bıraktığı; yerine gelecek kimdir onu da merak ettiğimi söyleyemem çünkü gücü, etki alanı, iradesinin hükmü kendisine çizilen çizgiler içinde kalacaktır.



Ayrılırken haliyle duygusal, biraz da kırgın bir ifadeyle “Gönül koymasın bana İstanbullular bırakıp gittiğim için” diyordu.



Ben gönül koyanlardanım. Hatta dönemini hayırla yâd etmeyecek olanlardanım.



Niye mi?



Sayayım mı?



Emin misin Kadir Bey?



BETON YEŞİLİ DELERKEN



Yeşil beton rengine evrilirken mühür sizdeydi, ondan gönül koydum Kadir Bey...



Afet toplanma alanları, parklar, bahçeler rant kokan projeler için açılırken mühür sizdeydi, ondan gönül koydum Kadir Bey...



İstiklal Caddesi’nin geldiğiniz günkü görüntüsü belli, bugünkü görüntüsü belli; açın bakın fotoğraflarına beğenecek misiniz o perişanlığı acaba Kadir Bey?



Taksim Meydanı bir beton göldür şimdi, içinize siniyor mu mesela o manzara Kadir Bey bırakıp giderken?



Boğaz’ı bir Heybeliada kadar betonla doldurdular devr-i iktidarınız sırasında, ayıp değil midir en basitinden Kadir Bey?



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin