FEHMİ KORU'NUN KARDEŞİNE TERFİ

Yeni Şafak gazetesi yazarı Fehmi Koru'nun Suudi Arabistan Büyükelçisi iken merkeze alınan kardeşi Ali Naci Koru'nun bakanlıktaki yeni görevi belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
FEHMİ KORU'NUN KARDEŞİNE TERFİ

Dışişleri Bakanlığı'nın yeni üst kadrosu şekillenmeye başladı. Önceki gün yayımlanan Büyükelçiler kararnamesi ile Suudi Arabistan'dan merkeze çekilen Yenişafak gazetesi yazarı Fehmi Koru'nun kardeşi Ali Naci Koru'nun bakanlığın etkili koltuklarından biri olan personelden sorumlu müsteşar yardımcılığı görevine getirileceği bildirildi.


Müsteşar Ertuğrul Apakan'ın ise yakın süreçte BM Nezdinde Türkiye'nin Daimi Temsilciliği görevine atanması beklenirken, bu görev için Kafkaslar'dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ünal Çeviköz'ün adı geçiyor.


Eski müsteşar ve Roma Büyükelçisi Uğur Ziyal, Karadağ Büyükelçisi Mehmet Murat Oğuz, Suriye Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik, Brezilya Büyükelçisi Ahmet Gürkan, Pakistan Büyükelçisi Rauf Engin Soysal ve Suudi Arabistan Büyükelçisi Ali Naci Koru merkeze alındı. Merkeze alınan büyükelçilerden başta Uğur Ziyal olmak üzere bir kısmının emekli olması bekleniyor.


Büyükelçilerden bazıları ise genel müdür ve müsteşar yardımcılığı koltuğuna oturacak. Yeni pozisyonu netleşen en önemli isim gazeteci Fehmi Koru'nun kardeşi Ali Naci Koru... Daha önce Pakistan ve Suudi Arabistan gibi önemli merkezlerde görev yapan Koru'nun personelden sorumlu müsteşar yardımcılığına getirilmesi kesinleşti.
Dışişleri Bakanlığı bürokrasisinde önemli değişimin, bundan sonra yayımlanacak kararnamede olması bekleniyor. Yeni kararname ile, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ertuğrul Apakan'ın Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği'ne atanması öngörülüyor.

DAVUTOĞLU İLE DEĞİŞTİ
Ali Babacan döneminde müsteşarlık için Ortadoğu'dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Feridun Sinirlioğlu'nun adı geçerken, Davutoğlu'nun görevi devralmasıyla, rotanın Kafkasya ve Orta Asya'dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ünal Çeviköz'e çevrildiği vurgulanıyor. (Akşam)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin