'Fatmagül'ün Suçu Ne?' İspanya'da fark attı!

Sina Koloğlu, Fatmagül'ün İspanya'daki izlenme oranını yazdı.

Google Haberlere Abone ol
'Fatmagül'ün Suçu Ne?' İspanya'da fark attı!

Yayınlandığı döneme damga vuran 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' dizisi dünyanın bir çok ülkesinde yayınlanmaya devam ediyor. Dizi, İspanya'da adından söz ettiriyor.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET



'Fatmagül' İspanya'da fark attı



‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’, tartışmasız televizyon tarihinin ‘telenovela’ dünyasındaki yerini aldı. Latin ülkelerinde ve Orta Doğu’da ‘ezilen kadının’ da bir nevi isyanı oldu. Bu, kategorinin ötesinde bir değer aslında... Unutmayalım hikaye, Vedat Türkali’nin kaleminden çıkmıştır. Belki bu hep göz ardı ediliyor. İspanya, ‘telenovela’ kültürünün en güçlü Avrupa ülkesi diyebiliriz. Dizinin ilk bölümü ‘Fatmagül’ adıyla Nova TV’de 6 Ocak’ta yayınlandı.

Altı televizyon kanalı ve dört radyo istasyonu bulunan Altresmedia grubunun tematik kanalında... Diziler, kadın programları vs. var. Ne oldu? Kanal kendi izlenme rekorunu kırdı diyebiliriz.



En hızlı yükselen dizi



İspanya’daki izlenme ölçümlerini Kantar Media yapıyor. Onun verilerine göre yayınlandığı ilk hafta, yüzde 2.9’luk bir oran yakaladı. Bu yaklaşık 500 bin izleyici demek. İkinci hafta bu oran yüzde 4’e çıkıyor. Yani 700 bin izleyici. Ne anlama geliyor? En büyük rakibi (yani benzer formatta yayın yapan) yine İspanya’nın büyük medya kuruluş Mediaset’e ait Divinty kanalının dizinin yayınlandığı saat dilimindeki izlenme oranı yüzde 2. Yani 350 bin kişi. Zaten tematik kanalların eti budu belli... ‘Fatmagül’, tüm bu kalıpları kırıyor. Ve ‘yılların dizileri’ni de geçmiş...



10 yıllık diziyi geçti



‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’, 2007 yılından bu yana ekranda olan İspanya’nın en bilinen ‘telenovela’sı ‘La Que Avecina’ ve bizde de bilinen dizi dünyasının klasikleri arasına



 giren ‘Modern Family’ ve ‘The Big Band Theory’yi de geride bırakmış (Altresmedia’nın diğer kanalı Neox’ta yayınlanıyor). Dizi, yapabileceğinin çok fazlasını gerçekleştirdi.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin