Fatih Portakal hakkında soruşturma başlatıldı!

FOX Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal’a ‘sarı yelek’ soruşturması başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Portakal hakkında soruşturma başlatıldı!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, FOX Ana Haber sunucusu gazeteci Fatih Portakal’ın ana haber bülteninde ‘sarı yelekliler’ eylemine ilişkin sarf ettiği sözlerle ilgili olarak "Suç işlemeye alenen tahrik" suçundan soruşturma başlattı.



Fransa’daki ‘sarı yelekliler’ eylemlerini, sunuculuğunu yaptığı FOX Haber’de yorumlayan Fatih Portakal, “Hadi bakalım barışçıl bir eylemle zamları, doğalgaz zamlarını protesto edelim. Hadi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz?” demişti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni' demişti



Fatih Portakal’ın bu sözleri ile “halkı sokağa çağırdığını” savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan da ona “Birileri çıkmış portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni.” diye yanıt vermişti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından ardından Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Fatih Portakal’ın Fransa’da hükümeti protesto eden ‘Sarı Yelekler’ eylemleriyle alakalı sözleri nedeniyle Fox Ana Haber bültenine 3 kez durdurma, FOX TV’ye de Kasım ayı reklam gelirlerinin yüzde 3’ü oranında para cezası uygulamıştı.



Savcılık soruşturma başlattı



Bugün konuyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. FOX TV spikeri Fatih Portakal'ın 10 Aralık 2018 tarihinde yayınlanan ana haber bülteninde Fransa'daki ‘Sarı Yelekliler' eylemlerine ilişkin sarf ettiği sözlerle ilgili olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında program CD'sinin celbi için RTÜK'e müzekkere yazıldığı, o tarihten itibaren çeşitli yerlerden gönderilen 16 adet şikayetin de birleştirildiği duyuruldu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin