Fatih Portakal: 'Başıma bir şey gelirse, sebebi...'

FOX Ana Haber sunucusu, kendisini hedef gösterenlere tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Portakal: 'Başıma bir şey gelirse, sebebi...'

FOX Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, kendisini hedef gösteren haber ve yayınlara tepki gösterdi. Portakal, "Bir gün başıma bir şey gelirse, sebebi sizsiniz" dedi.



Fransa'daki "Sarı Yelekliler" eylemlerini ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eylemlere ilişkin olarak değerlendirmesini yorumlayan Portakal, siyasi iktidara yakınlığıyla bilinen medya organları tarafından provokatörlükle suçlanmış ve hedef gösterilmişti.



Portakal yaptığı yeni açıklamada şunları kaydetti:



"Bu kadar mı endişe veriyorum size. Canıma zarar geleceğinden korkuyorum. Kendim için önemli değil. Ailem var, sevdiklerim var. Doğrular üzerine haber yapın. Eleştirin ama hedef göstermeyin. Bir gün başıma bir şey gelirse, sebebi sizsiniz. Yandaş medyanın internet siteleri, televizyonları".



Suç duyurusunda bulunulmuştu



Fatih Portakal'ın Paris'teki eylemler sonrası sarf ettiği "Hadi bakalım doğalgaz zamlarını diğer zamları protesto edin, kaç kişi sokağa çıkabilecek” sözlerine AK Parti'den tepki gelmişti. Öte yandan Portakal hakkında 'insanları ayaklanmaya davet ettiği' iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmuştu.



AK Partili Ömer Çelik, "Toplumsal taleple vandalizmi birbirinden ayırmak lazım. CHP'li Başkan yardımcısı ve bahsettiğiniz sunucunun sözleri dikkat çekicidir. Bu kadar yer yakılıyor, yıkılıyor. Bu şahısların bu şekilde aslında teskin edici rol oynaması gereken siyasilerin, medya mensupların tam tersine tahrik edici bir yönde olması manidar. Acaba kendi yayın kuruluşlarının vandalizmle karşı karşıya kalmasını mı istiyorlar. Bu sorumsuzluk karşısında haklı tepkiler var. AK Parti yakın bir şekilde takip ediliyor. Vandalizmle demokrasi bir arada yaşamaz. Bu şahıs daha önce 'Başbakan gitsin onun yerine Genelkurmay Başkanı gelsin' demişti. Bu çağrıları masum çağrılar olarak görmüyoruz kınıyoruz" demişti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin