Facebook'ta '46 yıl' hatası!

Facebook, bazı kullanıcıları "46 yıldır arkadaşsınız" diye kutlayarak şoka uğrattı.

Google Haberlere Abone ol
Facebook'ta '46 yıl' hatası!

Chip.com.tr'nin haberine göre; 100 milyonlarca kişinin her gün kullandığı bir yazılımda bile fark edilmemiş hatalar olabiliyor. Facebook'taki bir hata, bazı kullanıcıların "46 yıldır" arkadaşmış gibi görünmelerine neden oldu. Facebook yapay zeka işlevleri, bazı kullanıcıların 46 yıllık arkadaşlığını kutlayarak onları şaşırttı.



Unix tabanlı hatanın nedeni, Facebook geliştiricilerinin iki kişinin arkadaşlık süresini hesaplarken "0" değerinden faydalanmış olmaları. Unix'te sık rastlanan bu "hata", bazı saatlerin ve takvimlerin 31 Aralık 1969'a geçmelerine de neden olabiliyor. Söylenene göre Facebook, "şu kadar zamandır arkadaşsınız" işlevinde başlangıç tarihi olarak gerçek tarih yerine "0" kullanıyor. Bu ise uzun süredir arkadaş olduğunuz (46 sene kadar uzun değil) bazı arkadaşlarınızla 46 senedir arkadaşmış gibi görünmenize neden oluyor.



Çok yaygın olmadığı anlaşılan hata sizi endişelendirmesin. Facebook yetkilisi Ashley Zandy bir açıklamada bu hatayı onarmak üzere çalıştıklarını ve 2016'da herkesin kendisini tekrar genç hissedebileceğini söyledi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin