Facebook, Creative Labs adını taşıyan özel biriminin altında farklı uygulamalar geliştirmişti. Sosyal paylaşım sitesinin deneysel yönünü ön plana çıkaran Creative Labs uygulamalarının büyük kitlelere ulaştığını söylemek ise pek mümkün değil. Bu durumu dikkate almış gibi gözüken şirket, projeden doğan üç servisi uygulama mağazalardan kaldırdı. Creative Labs’in özel web sayfası da kapatıldı.
Teknoblog'un haberine göre; Facebook çalışanlarının deneyler gerçekleştirmesini desteklemek amacıyla başlatılan Creative Labs girişimiyle Slingshot, Riff ve Rooms gibi uygulamalar doğmuştu. Söz konusu uygulamalar arasında ismi en çok duyulanı ise hiç kuşkusuz Slingshot. Bir Snapchat muadili olan Slingshot, kullanıcılarına kaybolan mesajlar gönderme imkanı sağlıyordu. Sosyal paylaşım sitesi, Creative Labs uygulamalarının özelliklerini ana iOS ve Android uygulamalarına aktaracak.
Mark Zuckerberg ve ekibi, 2015’te sadece Facebook’a yeni araçlar eklemekle yetinmedi. Şirket, fotoğraf paylaşım servisi Instagram’a da yeni uygulamalar aracılığıyla yeni özellikler ekledi. Layout uygulaması Instagram kullanıcılarına kolaj yapma imkanını sağlarken, Boomerang da hızlı GIF animasyonları oluşturmayı mümkün kılıyor.
FACEBOOK FARKLI DENEYLER YAPMAYI SÜRDÜRÜYOR
Sosyal paylaşım sitesi 360 derece videolar ve yapay zeka gibi alanlarda çalışmalar yapsa da, bu çalışmaları Creative Labs çatısı altında yürütmeyeceğini gözler önüne sermiş oldu. Creative Labs uygulamalarının arzulanan başarıya ulaşmaması, bu kararın alınmasında en önemli etken gibi gözükse de; sosyal paylaşım sitesinin yeni deneyler gerçekleştirme konusundaki iştahından bir şey kaybetmediğini de açık biçimde gösteriyor.