F1 Japonya'da Verstappen zirveyi geri aldı: Hafta sonuna zirvede başladı, pole pozisyonunu kaptı

Formula 1'de Japonya Grand Prix heyecanı başladı. Geçtiğimiz hafta 5. sırada yarışı tamamlayabilen Red Bull pilotu Verstappen bir yarış sonra yeniden pole pozisyonunu kaptı. Mclaren pilotları Lando Norris ve Oscar Piastri ise ikinci ve üçüncü sırayı kaptı.

Google Haberlere Abone ol
F1 Japonya'da Verstappen zirveyi geri aldı: Hafta sonuna zirvede başladı, pole pozisyonunu kaptı

Formula 1 heyecanı bu hafta sonu Japonya yarışı ile sürüyor. Geçtiğimiz hafta Singapur’da hem pole poziyonu hem de yarışı kaybeden Red Bull takımı, bu hafta sonuna yeniden zirvede başladı. Sezonu domine eden Red Bull, geçen hafta Singapur’da sendelemiş, şampiyon pilotu Max Verstappen yarışı ancak 5. Sırada tamamlayabilmişti. Bu hafta ise sıralama turlarında yeniden zirve Red Bull’un oldu. Max Verstappen sırlama turlarında birinci sırayı alırken, Mclaren pilotları Lando Norris ve Oscar Piastri de ikinci ve üçüncü koltuğu kaparak önemli dereceler elde ettiler.

FERRARI VE MERCEDES KAYIP

Red Bull’un ana rakipleri Mercedes ve Ferrari hatasız bir sıralama turu geçirseler de Red Bull’a yeterince yaklaşamadılar. Ferrar, Charles Leclerc ile dördüncü ve Carlos Sainz ile altıncı sırayı alırken, Mercedes ise Lewis Hamilton ile yedinci ve George Russell ile sekizinci olabildi. Red Bull’un diğer pilotu Sergio Perez ise beşinci sırayı aldı.

F1 Japonya'da Verstappen zirveyi geri aldı: Hafta sonuna zirvede başladı, pole pozisyonunu kaptı

TSUNODA'DAN MUTLU BAŞLANGIÇ

Japonya’da ev sahibi pilot olarak spot ışıklarını üzerine çeken Alpha Tauri pilotu Yuki Tsunoda evinde hatasız bir pilotajla Q3’e kalarak sıralama turlarını dokuzuncu sırada bitirdi. İlk onu tamamlayan son isim ise kurt pilot Fernando Alonso oldu. Williams pilotu Logan Sargeant Q1’de bariyerlere çarparak yarış dışı kaldı. Formula 1 Japonya yarışı 24 Eylül Pazar günü TSİ 8:00’de gerçekleşecek ve S Sport ekranlarından yayınlanacak.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin