!f İstanbul aynı anda 33 şehir, 50 farklı noktada!

Dünyada ilk kez !f İstanbul tarafından gerçekleştirilen ‘alternatif film dağıtım ve paylaşım’ projesi !f², bu yıl 50 farklı noktaya ulaşacak.

Google Haberlere Abone ol
!f İstanbul aynı anda 33 şehir, 50 farklı noktada!

18 Şubat’ta yola çıkacak 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, yılın merakla beklenen filmlerini Türkiye’ye getirmeye devam ediyor. Festivalin özel gösterimleri ve etkinlikleriyle yine çok konuşulacak programında bu yıl, alternatif dağıtım ve paylaşım’ projesi !f² özellikle dikkat çekiyor.



İş Bankası Maximum Kart ve İş'te Üniversiteli partnerliğinde, Mediatriple tarafından sağlanacak dijital altyapıyla ve Anadolu Kültür danışmanlığında yedincisi yapılacak !f², !f İstanbul’un festival salonlarını Türkiye’de 27 şehrin yanı sıra Abu Dis, Girne, Gümrü, Kudüs, Erivan ve Ramallah’a taşıyacak. Festivalin son üç günü olan 26-27-28 Şubat tarihlerinde İstanbul’da gösterilecek 5 film, 33 şehir ve 50 farklı noktada, 15 bin kişiye aynı anda ulaşacak. Gaziantep’te 7, Şanlıurfa’da 2 farklı noktada da Arapça altyazıyla Suriyeli mültecilere özel gösterimler gerçekleşecek.



Gösterimlerin ardından İstanbul’da yönetmenlerle yapılacak söyleşiler internet üzerinden canlı yayınlanacak ve bu şehirlerdeki katılımcılar da sohbeti izleyip, yönetmenlere soru sorabilecek.



Ödüllü filmler 33 şehirde!



Bir festival tarafından dünyada ilk kez gerçekleştirilen ‘alternatif dağıtım ve paylaşım’ projesi !f² kapsamında bu yıl; tellerle örülü işgal altındaki Batı Şeria’da normal araba parçalarından devşirerek ürettikleri yarış arabalarıyla hem işgale hem de kadınları yarış şöförü olarak görmeye alışık olmayan muhafazakar topluma meydan okuyan, Orta Doğu’nun ilk kadın araba yarışçısı takımı “Speed Sisters”ın hikâyesini konu alan “Speed Sisters/Hızın Kızları”; Rokhsareh Ghaem Maghami’nin Afganistan’dan Tahran’a mülteci olarak girmiş, zorlu hayatına rap müziğiyle karşı durmaya çalışan genç bir kadının hayatını anlattığı “Sonita”; Cannes’dan ödüllü “I've Heard the Mermaids Singing” ve görkemli uyarlaması “Mansfield Park” ile tanıdığımız usta yönetmen Patricia Rozema’nın evlerinden uzakta, elektriksiz ve insansız bir ortamda bir başlarına kalan iki kız kardeşin hikayesini konu alan ve Ellen Page ile Evan Rachel Wood’u bir araya getiren “Ormana Doğru/Into the Forest”; İran’da öğretmenlik yapmakta olan 25 yaşındaki Hanieh’nin çevresindeki diğer kadınların aksine baskıcı rejimin kurallarına boyun eğmekte direnmesini anlatan, son derece baskıcı ve cinsiyetçi İran rejiminde bir kadın olmanın zorluğunu samimi, gerçekçi ve belgeselvari bir dille gözler önüne seren “Paradise/Cennet” ve Deniz Gamze Ergüven'in Türkiye’de kadın veya çocuk olmayı değil, kendileri olmayı seçen beş kız kardeşin hikâyesini etkileyici bir dille anlattığı, 2016 Oscar’larında Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü için Fransa’yı temsil eden “Mustang” gösterilecek.



!f² nedir?



!f², bir festival tarafından dünyada ilk kez gerçekleştirilen ‘alternatif dağıtım ve paylaşım’ projesidir. İş Bankası Maximum Kart ve İş'te Üniversiteli partnerliğinde ve ilk yılından beri Anadolu Kültür danışmanlığında düzenlenen !f² kapsamında, !f İstanbul’un farklı bölümlerinden 5 film seçilmekte. Festivalin İstanbul ayağının son üç gününde gösterilen bu 5 film, aynı anda Anadolu’da 27 şehirde ve Abu Dis, Girne, Gümrü, Kudüs, Erivan ve Ramallah’taki sinemaseverlere ulaşıyor.



!f²’yi kimler düzenliyor?



!f² filmlerini !f İstanbul seçiyor, gösterimlerin organizasyonunu şehirlerdeki üniversiteler, dernekler, sanat inisiyatifleri ve sivil toplum kuruluşlarından sinemaseverler yapıyor. Gönüllülüğe dayanan bu işbirliği 7 yıldır kesintisiz sürüyor ve her yıl daha da büyüyor. Siz de bu sinema ağına katılmak ve kendi şehrinizde !f filmlerinin gösterilmesini sağlamak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.



Gösterimler nasıl gerçekleşiyor?



!f² ortağımız olan internet servis sağlayıcı Mediatriple, seçilen 5 filmi festivalin son üç gününde ortaklarımıza açıyor ve İstanbul’daki gösterim yapılan salonla aynı anda, internet üzerinden gösterime sokuyor. Yüksek görüntü kalitesiyle gösterilen bu filmler aynı anda tüm ortak şehirlerde sinemaseverlere ulaşıyor. İstanbul’daki gösterimlerin ardından filmlerin yönetmenleriyle salonda söyleşi yapılırken ortak şehirlerimizdeki izleyiciler de internet üzerinden bu anı canlı izleyebiliyor ve yönetmene sorularını gönderebiliyor.



2016 !f² ortakları ve gösterim mekânları şöyle:



 



Adana: Adana Kültür ve Sanat Merkezi



Adıyaman: Adıyaman Gençlik Kültür Evi



Afyon: Afyon Kocatepe Üniversitesi Konferans Salonu



Antakya: Ali İsmail Korkmaz Vakfı



Antalya/Alanya: Alanya Ticaret Odası



Antalya/Kaleiçi: n'sin Cafe



Balıkesir: Salih Tozan Kültür Merkezi



Balıkesir/Ayvalık: Ayvalık Sanat Fabrikası



Balıkesir/Bandırma: Barış Manço Kültür Merkezi



Batman: Yılmaz Güney Sinema Salonu



Bayburt: Gökhan Budak Konferans Salonu



Bursa: Konak Kültürevi



Bursa/Mudanya: Uğur Mumcu Kültür Merkezi



Çanakkale: Yalı Hanı ve Ece Ayhan Kültürevi



Çanakkale/Adatepe: Adatepe Taşmektep



Diyarbakır: Cigerxwin Kültür Merkezi



Ermenistan/Erivan: Media Initiatives Center



Ermenistan/Gümrü: Style Sanat Galerisi



Eskişehir: Sinema Anadolu



Filistin/Abu: Dis Arabic Şiir Salonu



Filistin/Kudüs: Al Quds Üniversitesi / Hind Husseini Binası



Filistin/Ramallah: Institute of Modern Media Sinema Salonu



Gaziantep: Nar Sanat Derneği Gösterim Salonu



İzmir/Alaçatı: Papazz



İzmir/Seferihisar: Seferihisar Çocuk ve Gençlik Merkezi



Kastamonu: 3 Mart Konferans Salonu



Kıbrıs/Girne: Onar Village



Mardin: Sinek



Mardin/Nusaybin: Mitanni Kültür Merkezi Sarya Sahnesi



Mersin: Prof. Dr. Vural Ülkü Konferans Salonu



Muğla/Bodrum/Gümüşlük: Midtown Cinemaximum Bodrum Sinemaları



Muğla/Datça: Metamorfoz Sanat Evi



Muş: Genç Birikim Derneği



Nevşehir: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üni. GSF Konferans Salonu



Rize/Fındıklı: Fındıklı Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu



Samsun: Ondokuz Mayıs Üniversitesi



Sinop: Hal, Sinop Buluşma Merkezi



Şanlıurfa: Eğitim-Sen Urfa  Şubesi



Trabzon: Trabzon Sinema Derneği



Tunceli: Tunceli Belediyesi Kültür Merkezi



Van: Anka Kültür Sanat Merkezi


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin