Evrensel gazetesi 25. yılını kutluyor!

Gazete 7 Haziran 1995 tarihinden bu yana yayın hayatını sürdürüyor...

Google Haberlere Abone ol
Evrensel gazetesi 25. yılını kutluyor!

7 Haziran 1995 tarihinden bu yana yayın hayatını sürdüren Evrensel gazetesi, 25. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.  Gazeteye yıl dönümü için  basın meslek örgütlerinden işçilere, kadın - erkek, genç - yaşlı her kesimden dayanışma mesajı geldi.   



Mesajlarda Evrensel’in yayın hayatı boyunca tuttuğu yerin önemine dikkat çekildi. 

 

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş: Evrensel Gazetesinin 25. yaş günü kutluyorum. Hâlâ bir kısmına benim de dahil olduğum 25 yıllık demokrasi, insan hakları ve emek yürüyüşünün devamı tüm ezilenler için çok önemli. Basın ve ifade özgürlüğünün yok edildiği, medyanın yüzde 95’inin iktidarın kontrolüne geçtiği bir dönemde Evrensel tüm ezilenler için nefes borusu kadar önemli, su kadar hayati değerdedir. İşçi sınıfının emek mücadelesinin, dayanışmasının merkezi olan yayıncılık ilkesi ile emek hareketi için önemli bir mevzidir. Bu mevziinin korunması, büyümesi ve hayatta kalması işçi sınıfı mücadelesi ve Türkiye demokrasisi için vazgeçilmezdir. Tüm ezilenlerin yaş günü kutlu olsun.



"Evrensel’e uzun ömürler diliyoruz"



Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu: Evrensel gazetesi, okurların katkılarıyla yayın hayatına geçen, imkanlarını zorlayarak emek sektörüyle en yakın ve samimi ilişki kurabilmiş ve emek haklarını yayınının merkezine başarıyla taşımış bir gazetedir. Yolsuzluk, kayırmacılık, usulsüzlük, emek hayatında baskı ve sömürünün gündemden çıkmayacağı günlerde, hukuksuzlukla mücadele misyonundan ödün vermeyen Evrensel’in daha da güçlendirilmesine ihtiyaç var. İlk araştırmam, gözaltında öldürülen muhabiri Metin Göktepe ile ilgili olması dışında, mesleki dayanışma ve mücadele bizi başından beri daima Evrensel yetkilileri ve meslektaşlarımızla buluşturur. Gazetenin, bu nedenle medya özgürlüğü ve kamuoyunun bilgilenme hakkını savunmada da önemli bir yeri var. Habercilik yaptıkları için yargılanan çalışanlarıyla dayanışmamızı sürdüreceğiz. Evrensel’e uzun ömürler diliyoruz!



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto: Evrensel Gazetesi Türkiye’de medyanın çoktandır unuttuğu emek konusuna eğilen öncü bir gazetedir. En çok sendika haberlerine yer veren, emek üzerine yapılan haksızlıklara karşı çıkan bir gazetedir. Ben de Evrensel Gazetesinde yazıyor olmaktan gururluyum. Emek insanlarının özellikle sendikacıların, işçilerin Evrensel'i ayakta tutmak için destek vermelerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.



"Evrensel'in konumu önemli"



DİSK/Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren: Evrensel Gazetesi ilk kurulduğunda ben de vardım. Orada olmak, kuruluşunda yer almak onur vericiydi. Metin Göktepe ile o süreçte dostluğumuz vardı. Evrensel Gazetesi kuruluşundan bu yana önemli haberlere imza attı. Hele hele ülkenin bugün geldiği durumda, halkın haberden uzaklaştırıldığı, tek yönlü haber alındığı dönemde Evrensel Gazetesinin konumu çok çok önemli. Umarım çok uzun yıllar yayın hayatına devam eder.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin