Eski müzisyenden videolu tehdit

Bir zamanlar Deso Dogg olarak Almanya’nın en tanınmış rapçileri arasında bulunan Denis Cuspert, Almanya’yı eylem yapmakla tehdit etti.

Google Haberlere Abone ol
Eski müzisyenden videolu tehdit

Aşırı dinci gruplara katılmak amacıyla 2012 yılında Mısır’a giden, 2013 yılında Suriye’ye geçen ve geçtiğimiz yıl ise yayımladığı bir video mesajı ile IŞİD saflarında olduğunu duyuran Denis Cuspert, Almanya’daki uyuyan IŞİD hücreleri aracılığıyla eylem tehdidinde bulundu.



Der Spiegel Online’de yer alan habere göre, tehdit eski rapçi tarafından seslendirilen ve IŞİD teröristlerini öven bir video mesajıyla geldi.



Üç dakikalık mesajda, Almanya’da uyuyan hücreleri harekete geçirerek eylem tehdidinde bulunan Cuspert, şarkısında Fransa’da olan olayları hatırlatarak, Almanya’daki yandaşlarının bekleme pozisyonunda olduğuna vurgu yapıyor.



Avrupa’daki IŞİD üyelerine seslenen eski rapçi Cuspert, Avrupa’da da olsalar cihat yapmalarını ve Allah yolunda savaşmalarını tavsiye ediyor.



Almanya’da 2010 yılında Selefi gruplara katıldığı bildirilen Denis Cuspert’in, 2012 yılında Mısır’a, bir yıl sonra da IŞİD’e katılmak üzere Suriye’ye gittiği biliniyor. Cuspert, 2014 yılında yayımlanan bir videoda IŞİD saflarında olduğunu duyurmuştu. Cuspert’in IŞİD içerisinde Abu Talha al-Almani takma adını kullandığı belirtiliyor. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin