ESİN ÖVET, GECE HAYATINDA EN ÇOK HANGİ GAZETECİYİ GÖRÜYOR?

Habertürk TV'de Serdar Turgut'la "Altüst Muhabbetler" programını yapan Habertürk gazetesi magazin yazarı Esin Övet, Mecmua dergisine konuştu.

Google Haberlere Abone ol
ESİN ÖVET, GECE HAYATINDA EN ÇOK HANGİ GAZETECİYİ GÖRÜYOR?

 


 


 


 


“İstanbul vahşi bir erkek”


 


*İstanbul’da en çok nerede eğlenilir?


Kişisine göre değişir ama en çok Asmalımescit’te. Burada daha çok alternatif var.


Eğlence Bebek’e kaydı ama Bebek’te mekanlar gece ikiye kadar açık. Masaların kaldırılması yoğunluğu etkilediyse de Asmalımescit’te mekanlar neredeyse hiç kapanmıyor.


 


*Her gece dışarı çıkıyor musun?


Genelde haftanın iki gecesi çıkmamaya çalışıyorum son günlerde.


 


*Sabah programı yapıyorsun, nasıl hem gece gezip hem de sabah işe gidebiliyorsun?


Eskiden sabah dörtte beşte de eve giriyordum ama şimdi en geç 02.00, 03.00’ü geçirmeye çalışıyorum. Dört saat uyuyorum sadece zaten.


 


*Bir gecede en fazla kaç mekan dolaşıyorsun?


On! Akşam yedide başlayıp sabah üçe dörde kadar on mekanı rahatlıkla dolaşabilirim.


 


*Bize bir rota çizebilir misin?


Mesela bir akşam Bebek’ten ya da Nişantaşı’ndan başlarım yemekte. Sonra Harbiye’deki mekanlara uğrarım. Sonra tekrar Nişantaşı’ndaki Koridor’a bir bakarım. Oradan Asmalımescit, Tepebaşı… Geceyi genelde bu civarda kapatırım.


 


*Keyif aldığın için mi geziyorsun yoksa mesleki mecburiyet mi?


Artık çok keyif almıyorum işin açıkçası. Çok biz bizeysek, Oben, Savaş, Melis gibi yakın arkadaşlarım varsa ekipte, bir parti varsa, ancak ondan keyif alıyorum. Öbür türlü sadece iş benim için. Gerçekten artık hiçbir keyfi kalmadı. 17 yıldır sabahlara kadar sokaklarda dolaşmak artık keyif değil yani.


 


*Habertürk’teki köşende en çok “Siz uyurken” bölümü ilgi çekiyor…


Kimse inanmıyor orada yazdıklarıma ama daha sonra mail atıyorlar. “Sana inanmıyordum, aynı şeyi yaşadım gerçekten insanın başına geliyormuş” diyor herkes.


 


*Peki ne kadarı senin şahit oldukların ne kadarı arkadaşlardan gelenler?


İnan şimdi bile bir mesaj geldi ama yüzde 99 benim. Yüzde birlik bir pay da eşin dostun anlattığı. Ama yalan yanlış da anlatabilirler, o riske girmiyorum. Haftanın beş günü sokaktayım zaten illa ki bir şeyler görüyorsun.


 


*Bu bölümde beni de yaz diye yakalayıp ilginç şeyler yapanlar oluyor mu?


O oluyor ama bir de şu oluyor: Beni, görünce tuvalette susuyor artık kadınlar. Bu TV programları iyi olmadı daha çok tanınmaya başladım. Beni görünce “Sus Esin burada” yapıyorlar.


 


*Hiç malzeme sıkıntısı yaşadın mı “Siz uyurken” için?


Hiç yaşamıyorum. O kadar çok malzeme var ki. İnsanlar gece 12’den sonra her şeyi yapabiliyor!


 


*Magazin dünyasından en çok kim geziyor?


Güneri Civaoğlu! Her yerde. Hangi vitaminleri alıyor onları öğrenmek istiyorum. Ama tabii yazın kimse burada değil, kışın gezenlerden bahsediyorum… Eda Taşpınar, İvana Sert, Demet Akalın’ın eski eşi Oğuz Kayhan, Tolga Karel… Her gece bunları mutlaka görüyorum.


 


*İstanbul’un gece hayatına turistler de bayılıyor. Nedir sence İstanbul’u özel kılan?


İstanbul’a birçok kişi kadın diyor ama bence İstanbul erkek. Kışkırtıcı, bir kadını baştan çıkarmaya hazır, yaramaz, seksi ve vahşi bir erkek. O yüzden herkesi de içine çekiyor. Arada bir de kadın oluyor… Osmanlı’nın o gizemli havası İstanbul’a o kadar çökmüş ki. Herkesi mıknatıs gibi çekiyor herkes de teslim oluyor.


 


*Serdar Turgut’la ‘Altüst Muhabbetler’ programında çok iyi bir ikili oldunuz…


Yiğit Bulut bana program teklifiyle geldiğinde değişik bir proje istedim. Serdar Turgut ismi gündeme gelince “Çok güzel olur” dedim. Serdar Bey batılı bir tarzda gazetecilik yaptığımı düşünüyor. Bir araya geldiğimizde çok eğleniyoruz çünkü siyahla beyaz gibiyiz, bambaşka iki tip. Çok da keyifli oldu insanlar da sevdi. Alt üst yapıyoruz herkesi. Ama zaten programa gelen her konuk da alt üst edecek şeyler söylüyor. Henüz başındayız ama çok konuşturuyor….


 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin