Erkenci Kuş dizisine Ufak Tefek Cinayetler'den sürpriz transfer!

Ünlü oyuncu, Erkenci Kuş dizisinin kadrosuna dahil oldu.

Google Haberlere Abone ol
Erkenci Kuş dizisine Ufak Tefek Cinayetler'den sürpriz transfer!

Star'ın sevilen dizisi Ufak Tefek Cinayetler'de 'Avukat Sitare' karakterine hayat veren başarılı oyuncu Özlem Tokaslan, yine Star'da yayınlanacak olan yeni dizisi 'Erkenci Kuş' nedeniyle, Ufak Tefek Cinayetler'e veda etti.



Özlem Tokaslan, yeni dizisi ‘Erkenci Kuş’ nedeniyle yapımın yeni bölümlerinde rol almayacak. Başarılı oyuncu, eski dizisine “Evet.. Sevgili Avukat Hanım ile vedalaşma vakti… Çok sevdim ve o kadar keyif ile çalıştım ki.. Ne mutlu bana.. Tüm Ufak Tefek Cinayetler ekibine, Ay Yapım, Meriç Acemi, Tülin Özen, Aslıhan Gürbüz, Mert Fırat, Deniz Yorulmazer ve Ali Bilgin’e çok teşekkür ederim.. Unutulmaz bir hikaye oldu benim için.. Elveda avukat hanım..” sözleriyle veda etti.



Erkenci Kuş dizisine Ufak Tefek Cinayetler'den sürpriz transfer!



5. bölümde diziye katılmıştı



İlk kez dizinin 5. bölümünde kadroya dahil olan Tokaslan, aralarda konuk oyuncu olarak yapımda yer almaya devam ediyordu.



Özlem Tokaslan kimdir?



1973’te İzmir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İzmir ‘de tamamladı.



1997 yılında ”Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Oyunculuğu Anasanat Dalı”ndan mezun oldu.”İnek”, ”Macbeth” ve ”Cengiz Han’ın Bisiklet”okulda rol aldığı oyunlardır.



1997-1998 tiyatro sezonunda, yeni kurulan Van Devlet Tiyatrosu’nda ”sözleşmeli sanatçı” olarak çalışmaya başladı. Bir yıl sonra ”stajyer sanatçı”,ondan bir yıl sonra da ”kadrolu sanatçı” olarak profesyonel tiyatro hayatına ilk adımını attı.



1998-1999 sezonunda oyuncu Süleyman Atanısev ile birlikte tiyatroya gönül vermiş Van’lı gençlerden oluşan ”Van Bölge Tiyatrosu” adında bir özel tiyatronun kuruluş, eğitim ve repertuar çalışmalarını yürüttü.



1999-2000 sezonunda ilk yönettiği çocuk oyunu olan ”Masallarla Yeniden”in afiş tasarımını ilköğretim okulları düzeyindeki çocuklarla birlikte gerçekleştirmek için bir resim ve oyun afişi yarışması organize etti. Birincilik ödülü alan çalışma ”Masallarla Yeniden” adlı oyunun afiş tasarımında değerlendirilirken, yarışmaya katıla tüm eserler oyun oynandığı müddetçe Van Devlet Tiyatrosu fuayesinde sergilendi.



Aynı sezon Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından kurulan Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Eğitim Birimi’nin Van sorumlusu olarak görevlendirildi. Hemen ardından sahne amiri Murat Tangal’ın kaleme aldığı projeyi hayata geçirerek, Van’da ilk kez ”HER OKUL BİR TİYATRO” sloganıyla ” 1. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği”nin organizasyonunu gerçekleştirdi. Doğu Anadolu’daki çocuk ve Gençlik Tiyatrosu hareketinin başlamasına neden olan bu şenliğin gelenekselleşmesi için gereken alt yapıyı oluşturmak amacıyla; öğretmenlerin drama eğitimi almasını, her okulun bir tiyatro arşivi oluşturmasını sağlayacak kapsamlı ve sistematik çalışmaların programlama ve yürütmesini organize etti.



Yine aynı sezon Yüzüncü Yıl Üniversitesi bünyesinde bir üniversite tiyatro topluluğu kurulması için girişimlerde bulundu. Kuruluş ve eğitim çalışmalarını yürüttü.



2000-2001 sezonunda Van Devlet Tiyatrosu repertuar kurulunun başkanlığını yaptı.



2001-2002 sezonunda Van Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünce çocuklara ve gençlere yönelik açtığı  ”Tiyatro Kulübü”nün kuruluş çalışmalarında görevlendirildi. Tiyatro Kulübü bünyesinde açılan kursların eğitim koordinatörlüğünü ve danışmanlığını yaptı.



Kuruluşunda çalıştığı Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tiyatro Topluluğu’nun danışmanlığını  ve eğitmenliğini yaptı.



2003-2004sezonunda Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nde misafir öğretim görevlisi olarak ”Tiyatro ve Canlandırma” adlı derslere girdi.



Van’da büyük çabalarla gelenekselleşen ”Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği”nin danışmanlığını yaptı.



2004-2005 sezonunda Van’da son olarak çocuklara veda ettiği ”Güle Güle Arkadaşım”adlı çocuk oyununu yönetti.



2005-2006 sezonunda Ankara Devlet Tiyatrosu’na tayin oldu. Aynı sezon yazarı tarafından kendisine ithaf edilmiş olan ”Sevgili Hayat” adlı oyunla Ankara seyircisine “merhaba” dedi.



2011-2012 tiyatro sezonunda gerçekleşen van depreminin ardından 11. akdamar çocuk ve gençlik tiyatroları şenliğini’nin proje tasarım ve genel koordinatörlüğünü yaptı.



Deprem sonrası gerçekleşen bu şenliğin tüm üretim süreçlerini konu alan “bir yokmuş bir varmış” adlı belgeselin proje tasarım ve yapımcılığını gerçekleştirdi.



İlgili yazı http://ozlemtokaslan.com sitesinin izni ile alınmıştır.



2017 yılında Star TV'de yayınlanan ve iddialı bir giriş yapan Ufak Tefek Cinayetler dizisinin kadrosuna dahil olmuştur. Dizide Arzu karakterini canlandıran Tülin Özer'in avukatını oynamaktadır.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin