Erkan Can: Biz sinemacılar dram sahnesi çekerken de eğleniyoruz

'Kafalar Karışık' filminin oyuncuları Medyatava'dan Canan Kaya'nın sorularını yanıtladı...

Google Haberlere Abone ol
Erkan Can: Biz sinemacılar dram sahnesi çekerken de eğleniyoruz

Erkan Can: Biz sinemacılar dram sahnesi çekerken de eğleniyoruz7 Aralık'ta vizyona giren ve Youtube'da "Kafalar" olarak tanınan Atakan Özyurt, Fatih Yasin ve Bilal Hancı’nın yanı sıra, usta oyuncular; Metin Akpınar, Perihan Savaş, Cihan Ünal, Erkan Can, Güven Kıraç, Zuhal Yalçın, Ruhi Sarı, Erhan Yazıcıoğlu, Selahattin Taşdöğen'i buluşturan "Kafalar Karışık" filmi, vizyona girdiği ilk hafta rakiplerini gerirde bırakarak, gişede önemli bir başarı elde etti.



Komedi ve aksiyon dolu "Kafalar Karışık"ın başrol oyuncuları Erkan Can, Atakan Özyurt, Fatih Yasin ve Bilal Hancı ile filmin hazırlık süreçlerini konuştuk...



Erkan Can: Biz sinemacılar dram sahnesi çekerken de eğleniyoruz - Resim : 2



Oldukça genç 3 isimle bir araya geldiniz bu filmde. Bu işe yıllarını vermiş bir oyuncu olarak ne gibi deneyimler aktardınız onlara?



Erkan Can: 44 yılımı verdim oyunculuğa… Onların enerjisi bana, benim enerjim onlara geçti.



Nasıl buldunuz oyunculuklarını peki?



Güzel, güzel… Onlar natürel oynadılar, kendilerini canlandırdılar. İlk deneyimleri ama hiç de zorluk çekmediler. Yönetmenin yönlendirmeleriyle istenileni gayet iyi bir şekilde yaptılar.



Youtube’da oldukça meşhurlar biliyorsunuz… Daha önce duymuş muydunuz Kafalar’ı?



Hayır, tanımıyordum. Teklif onlardan gelince, senaryoyu okuduk, beğendik ve bu filmle bir araya gelmiş olduk ilk kez. O günden sonra kimmiş bu çocuklar diye bakmaya başladım Youtube’dan. Bir sürü de takipçileri varmış. O dünyayı hiç bilmiyorum ben.



Şaşırdınız mı görünce?



Şaşırdım tabii. İnternet dünyasından hiç anlamıyorum. Ama öğrenmek için bu çocuklarımızla iyi ki tanışmışım, iyi ki film yapmışım. Çünkü yeni dünya internette ve her şey onun üzerinden dönüyor artık. İleride her şey elektronik olacak, apartmanına bile giremeyeceksin. Dolayısıyla bu melekeleri kazanmak gerekir.



Film vizyona girdiği günden bu yana rakiplerini geride bırakarak iyi bir gişe başarısı elde etti. Sinema perdesinde çeşitlilik de arttı son dönemde… Peki bu filme giden insanlar ne bulacaklar?



Her şeyden önce eğlenecekler. Çünkü bütün dünyada sıkıntı var. O yüzden bu sıkıntılardan 90 dakika da olsa uzaklaşıp kafayı başka bir yere götürme ve o hikâyenin içine girme imkanı bulacaklar.



Siz nasıl hissediyorsunuz kendinizi böyle bir dünyada?



Bol bol sanatla ilgilenmeye devam ediyorum. Başka yapacak bir şeyim yok, 16 yaşımdan beri benim mesleğim bu. Dünya da yansa ben yine tiyatromu yaparım. Bildiğimiz işi yapmak zorundayız, çünkü bilmediğimiz işte bizi kandırırlar.



Erkan Can: Biz sinemacılar dram sahnesi çekerken de eğleniyoruz - Resim : 3



Filmde en güldüğünüz sahneler hangileriydi?



Zaten filmin kendisi komik. (Gülüyor) Komik bir şey söyleyemem belki ama jet-ski sahnelerindeki aksiyon ve kovalamaca benim için çok keyifliydi. Biz sinemacılar, dramatik, acıklı bir şey de çeksek eğleniriz. Biz öyle dinleniriz, öyle işimize veririz kendimizi. O bizim en değerli zamanımızdır. İlla kahkaha atmamız gerekmiyor yani. İşimizi yapmak bizi fazlasıyla eğlendiriyor…



Dizi nasıl gidiyor peki? Çarpışma’da ‘Haydar’ karakterini canlandırıyorsunuz?



Beşinci bölümü çektik. Senaryomuz iyi, yönetmenimiz Uluç çok güzel çekiyor, kadro da güzel… Takım iyi oluşturulmuş yani.



Kıvanç Tatlıtuğ’un oyunculuğunu nasıl buluyorsunuz?



Kıvanç çok güzel oynuyor ve işine çok sahip çıkıyor. Çok disiplinli bir kere… Gerçekten bravo demek lazım. Eleştiriye de çok açık.



 



Erkan Can: Biz sinemacılar dram sahnesi çekerken de eğleniyoruz - Resim : 4



Kutlarım, takipçilerinize bir film sürprizi de yaptınız. Üçünüzün de ilk oyunculuk deneyimi değil mi?



Bilal: Evet, ilk kez bir film için kamera karşısına geçtik.



Youtube’da hatırı sayılır bir takipçi kitleniz var. Film çekmek nereden geldi aklınıza?



Bilal: Bütün sosyal mecraları gezdik, hepsini denedik ve hepsinde de başarılı olduk. İnsanlara kendimizi kanıtladık ve onları güldürdük. Yapımcılarımız da bizde bu ışığı gördüler ve onlar da bize inandılar. Bizi izleyen insanların da tepkilerini ölçtük ve onların da desteğini aldık. Biz de bu beklentileri karşılamak için filmde elimizden geleni yaptık.



Kararı kim verdi? 3 kişisiniz sonuçta…



Atakan: Hep beraberiz zaten. Benim, Fatih’in ya da Bilal’in sözü tek bir sözdür.



Erkan Can: Biz sinemacılar dram sahnesi çekerken de eğleniyoruz - Resim : 5



Kavga çıkmıyor mu hiç?



Bilal: Ediyoruz. (Gülüyorlar) Büyük kavgalar da oluyor. Ama çoğunlukla tatlı kavgalar bunlar.



Kaç yaşındasınız? Tek tek yaşları alalım?



Fatih: 23 yaşındayım.



Atakan: 24



Bilal: (Sessizlik)



Duyamadım?



Atakan: Ses gelmedi farkındaysan… (Gülüşmeler)



Bilal: 29 yaşındayım, söylemek istemedim. (Gülüşmeler)



Erkan Can: Biz sinemacılar dram sahnesi çekerken de eğleniyoruz - Resim : 6



Senaryo nasıl oluştu?



Fatih: Açıkçası yapımcımız ve senaristlerimizle hep birlikte bir hikâye üzerine konuştuk. Ama onun üzerinden doğallığımızı kaybetmeyeceğimiz bir hikaye oluşturmak istediler. Öyle de oldu. Bizim başımıza böyle bir olay gelseydi böyle yapardık dediğimiz bir film oldu aslında. Bir de senaristlerimiz Enver Sülük ve Büşra Karahan bizi çok yakından tanıdıkları için karşılıklı oturup, atışarak oluşturduk senaryoyu. Kendilerine teşekkür etmek istiyorum desteklerinden dolayı bu vesileyle.



Bilal: Az önceki ‘Neden sinema’ sorunuza şöyle bir yanıt vermek istiyorum ben de; Youtube’dan bir tık daha ilerisi bizim için beyazperdeydi. Sevenlerimizin bize olan ilgisi yapımcılarımızın da ilgisini çekti. Güzel işler yapabileceğimizi düşündüler ve sınırlarını zorladılar bu film için. Dolayısıyla onları mahcup etmek istemedik.



Peki hiç korkmadınız mı, eleştirilme kaygınız olmadı mı? Çünkü ilk oyunculuk deneyimiz ve sinema başka bir alan, tecrübe de gerektiren bir mekanizması var…



Atakan: Teknik açıdan tabii ki korkularımız oldu. Detaylı bir tiyatro geçmişimiz var desek yalan olur. Ama komediye aktarma açısından üçümüzün de korkusu olmadı. Çünkü biz doğallığımızı oraya aktarmak istedik zaten. İlla güldürelim diye zorlama espriler de koymadık işin içine.



Bilal: 5 yıldır bize güldü insanlar. Filme de bunu yansıttık yani.



‘Herhalde buna da gülerler’ mi dediniz?



Atakan: Gülüyorlar. (Kahkahalar)



Fatih: Açıkçası sektöre girdiğimizden beri korkarak yaşamayı öğrendik. Korkarak yaşamayı öğrendiğimiz zaman da başarmayı öğrendik. Şu anda elimizde Vine, Instagram ve Youtube döneminde oluşmuş bir başarı var. Bir de sinema sektöründe başarı elde etmek istedik. Korku tabii ki var. Ama bununla yaşamayı da öğrendik zaten.



Devamı gelir mi?



Atakan: Biz daha yeni başladık.



Fatih: Aynen öyle… (Gülüşmeler)



Bilal: İkinci film için hazırlıklarımız da başladı zaten. Bizi çok daha fazla göreceksiniz yani, merak etmeyin.



Erkan Can: Biz sinemacılar dram sahnesi çekerken de eğleniyoruz - Resim : 7



Bir hayli de iddialıyız… “Kafalar Karışık” izleyiciye ne verecek peki? Mottosu nedir?



Fatih: Sevgi



Atakan: Romantizm



Bilal: Dostluk



Atakan: Ben bir tane daha söyleyebilir miyim?



Elbette?



Atakan: Komedi



(Gülüşmeler)



 



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com



 



 



 



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin