Erdoğan'ın konut müjdesi en çok o sektörü sevindirdi. Mobilya sektörü heyecanlı: Yeni ev, yeni mobilya demek. MOSFED Başkanı Ahmet Güleç: 500 bin liralık konutta mobilyaya 100 bin TL ayıracaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini duyurduğu Sosyal Konut Projesi'ne tüm yurtta büyük bir ilgi gelirken başvuru sayısında da rekor yaşandı. Erdoğan'ın konut müjdesi mobilye sektörünü de heyecanlandırdı: Yeni ev, yeni mobilya demek… Teslimden önceki yıl ve sonraki 1 yıl olmak üzere hareket katmasını planlıyoruz. Aşağı yukarı bir konutun yüzde 20’si kadar bir bütçe de mobilyaya harcanıyor. Dolayısıyla 500 bin liralık konutta hareketli mobilyaya 100 bin TL ayıracaklar.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın konut müjdesi en çok o sektörü sevindirdi. Mobilya sektörü heyecanlı: Yeni ev, yeni mobilya demek. MOSFED Başkanı Ahmet Güleç: 500 bin liralık konutta mobilyaya 100 bin TL ayıracaklar

Kamuoyunun uzun bir süredir beklediği “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi dar gelirlileri ev sahibi, girişimcileri ise iş yeri sahibi yapacak.

İnşaattan hazır betona, yapıdan akaryakıta, mobilyadan dekorasyona pek çok sektörün üretiminde sürdürülebilirliğe katkı sağlayacak ve nefes aldıracak projenin özellikle mobilya sektörüne konutların teslimi öncesi ve sonrası olarak büyük bir hareketlilik kazandırması bekleniyor.

Dar gelirli vatandaşların konut sıkıntısına, girişimcilerin iş yeri arayışlarına çözüm sunan “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi birçok sektörde olumlu karşılandı. Projenin oluşturacağı istihdam ve hareketlilik ile mobilya sektörünün sürdürülebilirlik açısından yeni bir nefes aldırması bekleniyor.

“Ev Fiyatının Yüzde 20’si Kadar Mobilya”

İç ve dış piyasada düzenli olarak büyümesini sürdüren Türk mobilya sektörüne açıklanan yeni proje ayrı bir güç katacak gibi duruyor.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, “İlk Evim, İlk İş Yerim projesi, sektörümüzün geleceği açısından bizleri mutlu etti. Hem istikrarlı olarak sürdürdüğümüz büyümemizi devam ettireceğiz hem de sektörümüze yeni istihdamlar sağlayabileceğiz. Yeni ev, yeni mobilya demek… Teslimden önceki yıl ve sonraki 1 yıl olmak üzere hareket katmasını planlıyoruz. Aşağı yukarı bir konutun yüzde 20’si kadar bir bütçe de mobilyaya harcanıyor. Dolayısıyla 500 bin liralık konutta hareketli mobilyaya 100 bin TL ayıracaklar. Bir nevi köyden kente göçün ekonomiye sağladığı katkıyı, yeni konutlar da üretim açısından çeşitli sektörlere sağlayacak” dedi.

 

Tüketicinin İlgisi Yerli Mobilyada

Türkiye mobilya sektörü yaklaşık yüzde 90’lık üretim kapasitesiyle iç ve dış piyasada büyümeyi sürdürüyor. Özellikle son yıllarda Türk mobilyası yenilikçi tasarımları ve kaliteli üretimleriyle tüketicinin dikkatini çekiyor. Pandemi döneminde tüm stoklarını tüketerek hareketlenen mobilya sektörünün yeni projeyle birlikte üretime hız kesmeden devam etmesi planlanıyor. Başta mutfak ve kapı üreticilerini harekete geçirecek projenin tamamlanmasının ardından hem ev hem de işyerleri için diğer mobilya türlerinde de hareketlilik oluşturması bekleniyor. Ayrıca sektörün diğer uzantısı olan kapı, pencere ve parkeye de pozitif etki sağlayacağı öngörülüyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin