Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Atatürk Havalimanı yanıtı: Anlaşılan Bay Bay Kemal'i Amerika seyahatinde birileri işletmiş!

"Atatürk Havalimanı" başlıklı bir video paylaşan Kemal Kılıçdaroğlu, burayı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getireceklerini duyurup Amerika'daki SNC şirketinin sahipleri ile görüştüğünü söylediği bir paylaşım yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, da sosyal medyadan Kılıçdaroğlu'na yönelik "Anlaşılan Bay Bay Kemal'i yine kandırmışlar. Amerikan şirketlerinin reklam ajanslığını yapmak mandacılıktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Atatürk Havalimanı yanıtı: Anlaşılan Bay Bay Kemal'i Amerika seyahatinde birileri işletmiş!

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Atatürk Havalimanı" başlıklı bir video paylaştı.

Videoda Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getirileceğini duyuran Kılıçdaroğlu, Amerika'daki Sierra Nevada (SNC) şirketinin sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen ile de görüştüğünü aktardı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Şimdi bu üzücü tabloyu temelden değiştirecek müjdeye gelelim. Sürekli düşünürüm; Atatürk yaşasaydı, oranın ne olmasını isterdi? Atatürk´ün havacılık vizyonu nasıl olurdu? Atatürk hep öngörülüydü. Atatürk vizyonerdi. Türk Milleti için hep daha iyisini, daha ilerisini isterdi. Bugün Atatürk yaşasaydı, havacılıktan anladığı sadece uçak mı olurdu? Tabii ki hayır. O geleceğin yüzyılına hazırlık yapardı. Elon Musk'ın kendi başına uzayı kolonize etmesine gönlü el vermezdi. Biz de onun vizyonu doğrultusunda, tam da bunu yapacağız. İktidara geldikten hemen sonra Atatürk Havalimanı'nı, 'Havacılık ve Uzay Çalışmaları Merkezi' haline getireceğiz. Bize istikbalin göklerde olduğunu öğreten Atamızın adını taşıyan bu merkez, havacılık ve uzay sanayimizin dinamosu olacak. Peki, bunu kimlerle yapacağız? Gerçekten de önemli bir soru. Sorulması gereken bir soru. Merkezin kurulması ve geliştirilmesi için; başarıları dünyaca tanınan ve başta Amerika'daki Sierra Nevada Şirketi'nin (SNC) sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen'le yapacağız. Lütfen gençler, gidin 'Google'a bu isimleri yazın. Ne cevherlerimiz var, görün. Uzay meraklıları bilir. Özmen Ailesi'nin yönetimindeki SNC, NASA'nın en önemli projelerinde kritik ürünler ve hizmetler geliştirmiş, dünyanın havacılık devi Amerika Birleşik Devletleri'nde milyarlarca dolarlık değere sahip bir şirkettir. Amerikalılar bizim evlatlarımızdan, bizim beyinlerimizden işte böyle yararlanıyor. Kendileriyle konuştum ve bunu yapmaya davet ettim. Biz kendi mekiklerimizi geliştireceğiz. Bu pistlerde bunları yapacağız."

ERDOĞAN SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaştığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

7'li koalisyonun adayı bir gece yarısı yayınladığı video ile yine ipe sapa gelmez şeyler söyledi. Anlaşılan Bay Bay Kemal'i Amerika seyahatinde birileri işletmiş; uzay, mekik, Mars diyerek absürt bir projeyi yutturmuş. Neyse ki, Boğaz Köprüsü'nü kendisine satmaya kalkmamışlar.Milli Teknoloji Projelerinin sergilendiği TEKNOFEST'e ev sahipliği yapan havalimanımızı Amerikalı bir şirkete vermeyi taahhüt ediyor. Uzay çalışmasından kastı fırlatma merkezi ise 16 milyonun yaşadığı yerde bunu düşünmek bile bir felakettir. Böyle tesisler şehir dışında kurulur.Yok, eğer burada teknoloji geliştirme çalışmaları yapılacağı kastediliyorsa, hamdolsun, İstanbul'da ve ülkemizin dört bir yanında bunun için yüzlerce yer kurduk. Sayılarını 1.249'a çıkardığımız AR-GE merkezlerimiz ile 316 Tasarım Merkezimiz de harıl harıl çalışıyor.Ülkemize hizmet eden yerli-milli şirketler varken Amerikan firmalarının reklam ajanslığına soyunmak mandacılıktır. Savunma Sanayiinde Tam Bağımsız Türkiye hedefini baltalamaya çalışanların İstiklal Harbimize karşı çıkan İngiliz ve Amerikan Muhipleri Cemiyetlerinden farkı yoktur.

Önüne konulanı okumaktan, kulağına fısıldananı tekrarlamaktan başka meziyeti olmayan birisi için bu kadar nefes tüketmek bile israf...

İnşallah 14 Mayıs’ta tüm bu utanç sahnelerine son verecek, ülkesi ve milleti için yüreği çarpan TEKNOFEST GENÇLİĞİ ile yolumuza devam edeceğiz." 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin