Erdoğan medyaya yüklendi: Yasak gelmese yayınlayacaklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çağlayan'daki rehine eylemine getirilen yayın yasağı hakkında açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan medyaya yüklendi: Yasak gelmese yayınlayacaklar

Resmi ziyaret için Romanya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Lohannis ile birlikte katıldığı ortak basın toplantısında konuştu.



Söze Çağlayan adliyesindeki terör saldırısını kınamakla başlayan Erdoğan, "Dün bir terör örgütünün İstanbul'un en büyük adalet sarayını ne yazık ki oraya girmek suretiyle bir savcımızın odasını basması ve orada uzun bir süre savcımızı rehin almasından sonra, kendisini haince, canice şehit etmeleri, kendileri de bu arada güvenlik güçlerimiz tarafından bunun bedelini ağır ödediler. Değerli dostum Lohannis'in bu hassasiyetine teşekkür ediyorum. Terörizm tüm dünyanın ortak sorunudur. Öyle zannediyorum ki, şu anda savcımızı Eyüp Sultan Camisinden defnedecekler. Orada cenaze namazı kılınıp, ondan sonra da defni gerçekleştirilecek. Ben kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Yine meslektaşı olan eşi hanımefendiye ve tüm ailesine baş sağlığı dileklerimi Romanya'dan gönderiyorum. İnşallah bu akşam kendilerine taziye ziyaretinde bulunacağım."diye konuştu.



DÖNÜNCE DAR KAPSAMLI BİR ZİRVE YAPACAĞIZ



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'ye döner dönmez dar kapsamlı bir zirve toplayacağını söyledi. Erdoğan, " Çözüm süreci ortada, istismarların farklı bir şekilde gündeme geldiğini görüyoruz. Bu malum terör örgütü yeni değil. Bunların da değerlendirmesini yapacağız. Bir şey çok çok önemli. Terör örgütünün bu caniliği, alçaklığı bunlar üzerinden siyaset yapmaya gayret edenlerin yaklaşımı...Bu konuda siyasi partiler bugün milli bir yaklaşım koymazsa, ne zaman bir milli duruş ortaya koyacaklar. Daha ilk andan itibaren medya kuruluşları bunlarla el ele vererek, oradaki görüntüleri yayınlama gayreti içinde oluyorlar. Bu görüntüleri vererek ne kazanacaksınız? Bazı yasaklar gelmezse, bunları gün boyu yayınlama devam edecekler. Bu anlayış insani değil. Bir yanda El Kaide'yle, DEAŞ'la konuşanların ne farkı var. " dedi. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin