Erdem Gül'den serbest kalması sonrası ilk açıklama

Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Erdem Gül, tahliye olduktan sonra Silivri Cezaevinde yaptığı açıklamada neler söyledi?

Google Haberlere Abone ol
Erdem Gül'den serbest kalması sonrası ilk açıklama

MİT tırları haberi nedeniyle tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nden günün ilk saatlerinde, Yayın Yönetmeni Can Dündar ile birlikte tahliye edilen Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, hapishane önünde yaptığı açıklamada, Can Dündar'ın yaptığı konuşma ardından, "Tanıştırayım koğuş arkadaşım" diyerek sözü bıraktığı Erdem Gül, "Bizim açımızdan bir hatırlatma yapacağım, Ahmet Kaya hatırlatması yapacağım. 'Keşke olmasaydı' hatırlıyorsunuz. Bu da bir 'keşke olmasaydı' hikayesi" dedi.



Radikal'de yer alan haberde, Erdem Gül, Anayasa Mahkemesi'ne, "Türkiye'deki demokrasi, özgürlükler, her türlü özgürlüğün önündeki engellerin aşılması yolundaki attığı hukuki adım için" ülke olarak teşekkür edilmesi gerektiğini de söyleyerek şöyle devam etti:



"Ama keşke bunu mahkeme yapsaydı, keşke bu tutuklamayı yapmasaydı. Yani; mevcut mahkeme bunu yapsaydı, Anayasa Mahkemesi'ne bu işi bırakmasaydı. Hukuk sistemiyle ilgili daha Türkiye'de alınacak yollar olduğu sonucunu çıkarıyoruz. Biz çıkıyoruz ama bu tutuklu gazeteciler meselesinin bittiği anlamına gelmez. İçerde arkadaşlarımız var, onlarla ilgili mücadelenin devam etmesi gerekiyor. Bundan sonra da basına yönelik baskılara karşı her türlü birlikteliğin sürmesi gerekiyor. Bunu biz Türkiye'nin demokrasi tarihinde, düşünce özgürlüğü tarihinde çok çok büyük bir olay olarak görmüyoruz. Aslolan, bütün basının Türkiye'de ifade özgürlüğü isteyen, her türlü özgürlüğü ve barışı isteyen insanların birlikteliğidir."



"Can Dündar ve Erdem Gül tahliye edildi" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin