Erdal Öz Edebiyat Ödülü, Adalet Ağaoğlu’na verildi!

11. Erdal Öz Edebiyat Ödülü, çağdaş edebiyatımızın usta kalemi Adalet Ağaoğlu'na takdim edildi.

Google Haberlere Abone ol
Erdal Öz Edebiyat Ödülü, Adalet Ağaoğlu’na verildi!

11. Erdal Öz Edebiyat Ödülü töreni dün akşam Dada Kabarett'te düzenlendi. Törenin açılış konuşmasını yapan Can Yayınları'nın sahibi Can Öz, zor bir dönemden geçtiğimizi belirterek, “Olumsuz havanın işi zorlaştıran şöyle bir boyutu var; her birimiz, kendi hayatımızda vicdan muhasebesi yapıyoruz. Bu sonu gelmeyen bir sarmal olarak, hepimizin kaderi. Bu bitmeyecek. Aslında yakamıza yapışacak. Bu vicdan muhasebesi süresince, en yakınımızdaki ve en kıymet verdiğimiz insanlara sıkı sıkıya sarılmak. Bugün Erdal Öz Edebiyat Ödül töreninde kıymetli bir kalabalığın toplanmış olmasını çok önemli buluyorum” dedi.



Erdal Öz Edebiyat Ödülleri'nin bu yılki seçici kurul başkanı Handan İnci ise bu yıl kuruldan ayrılacağı için üzgün olduğunu, ancak ödülü Adalet Ağaoğlu’na verme şansına eriştiği için de çok mutlu olduğunu söyledi.



Can Yayınları sahibi Can Öz, törenin açılış konuşmasını gerçekleştirdi



‘AFFEDERSİNİZ YAŞIYORUM’ DEMEK ZORUNDA DEĞİLİM



Ödülünü almak için sahneye çıkan Adalet Ağaoğlu, ödülün kendisine verildiğini açıkladığında 30 yıl önceye gittiğini ve yazar Cevdet Kudret’i hatırladığını söyleyerek, “Cevdet Kudret 75 yaşında hastanede tedavi altındayken eşi ona gelir ve der ki, ‘Cevdet Edebiyat dergileri senden bahsediyor.' Cevdet Kudret edebiyat öğretmeni olarak anılan birisiydi. Sonrasında hastaneden evine taburcu olduğunda ise ona ödül verilmek istendiğinde, kabul ediyor. Ödül törenine gidiyor, karşısında birkaç basın üyesi var. Bakıyor, hafifçe başını öne eğiyor. Elini masaya vurarak, “Affedersiniz yaşıyorum” diyor. Ödülü aldığımda ilk aklıma gelen bu oldu. Demek ki, ben artık, ‘Affedersiniz yaşıyorum’ demek zorunda değilim diye düşündüm. Sevinmeye başladım” dedi ve kendisine ödül verenlere teşekkür etti.



Can Öz, Erdal Öz Edebiyat Ödülü Derneği'nin kurulacağını müjdeledi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin