Emre Altuğ'un başrolünde olduğu Müsaadenizle Büyükler filminin yapımcısı filmini vizyondan çekmeye hazırlanıyor!

Film dağıtım şirketi Mars Group'a tepkiler çığ gibi büyüyor...

Google Haberlere Abone ol
Emre Altuğ'un başrolünde olduğu Müsaadenizle Büyükler filminin yapımcısı filmini vizyondan çekmeye hazırlanıyor!

Ünlü sinemacılar Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve Şahan Gökbakar, bilet fiyatlarındaki düşük paylar nedeniyle dağıtım şirketi Mars'a tepki göstermiş ve filmlerini vizyona sokmayacaklarını açıklamışlardı...



Mars ve sinemacılar arasındaki bu kavga sürerken, dağıtım şirketine bir tepki de başrolünde Emre Altuğ'un yer aldığı "Müsaadenizle Büyükler" filminin yapımcısı ve yönetmeni Talip Karamahmutoğlu'ndan geldi.



Karamahmutoğlu, yayınladığı basın açıklamasıyla Mars ile aralarında yapılan sözleşmeye uyulmadığı ve 4 seans gösterilmesi gereken filmlerinin 2 seans gösterildiğini belirterek, bu durumun düzeltilmemesi halinde filmini vizyondan çekeceğini açıkladı.



İşte, Karamahmutoğlu'nun o açıklaması:



"MARS TÜRK SİNEMASIYLA DALGA GEÇMEYE DEVAM EDİYOR!



28/12/2018 tarihinde vizyona giren MÜSAADENİZLE BÜYÜKLER isimli filmim 120 salon ve en az 4 seans oynatılması planlanıp sözleşme yapılmasına rağmen; filmime birçok sinemada sadece sabah 10:30 ve 12:45 saatlerinde seans verilmiştir. Bunu tespit ettiğimde ise MARS dağıtım tarafı hatasını kabul ederek düzelteceklerine söz vermelerine karşın, bu tavır ertesi gün de devam etmiştir. Seans düşürüp full seans göstermiş gibi filmin gelirinden VPF (Salon gösterim ücreti) 650 $ kesinti yapacaklardır. Filmimize eşit şartlarda yarışma hakkı verilmemesi ve önceliğin Amerikan filmlerine verilmesi yerli sinemaya vurulmuş büyük bir darbedir ve bu hala devam etmektedir. Bu tavır değiştirilmediğinde filmimi vizyondan çekeceğimi kamuoyuna saygıyla bildiririm.



 



TALİP KARAMAHMUTOĞLU



YAPIMCI-YÖNETMEN"



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin