'Emrah Serbes hayli kötü bir şovmenmiş'

Hürriyet Magazin Konseyi, Emrah Serbes olayını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Emrah Serbes hayli kötü bir şovmenmiş'

Hürriyet Magazin Konseyi, karıştığı kazatı önce Twitter hesabından paylaştığı bir itirafname ile duyuran ardından da polise teslim olan emrah Serbes olayını masaya yatırdı.



İşte, Magazin Konseyi'nin Emrah Serbes değerlendirmesi:



Behzat Ç.'nin yazarı Emrah Serbes önce Twitter’ından yaptığı hayli itirafnameyle, ardından “Sonunda t yok” diye bağırdığı tutuklanma anı konuşmasıyla gündemdeydi. Konsey, Serbes’in bu çıkışlarını nasıl buldu? Serbes vicdanlı mı davrandı, yoksa her şeyi kurgulamış mıydı?



Cengiz Semercioğlu: Sonunda t değil, v yok bence. Vicdanın v’si. Emrah Serbes kazaya dair bütün gerçeklerin ortaya çıkacağını anladığı anda o mektubu yazıp savcılığa teslim oldu.

Son olarak arabadan bira şişesi çıkması, “Alkollü olduğu ortaya çıkmasın diye bir hafta kaçtı” ihtimalini güçlendiriyor.

Ben spontane gelişen bir şeyden çok bir senaryo kokusu alıyorum bu işte.

Melike Karakartal: En kısa zamanda kazada olanların tüm ayrıntılarıyla gün ışığına çıkmasını ümit ediyorum. Kazayı yapar yapmaz şok yaşadığını ve bu yüzden teslim olmadığını açıklaması soru işaretleri yarattı. Söylediği gibi mi oldu yoksa alkol veya bir madde etkisi altında mıydı ve sebep bu muydu, henüz tespit edilmiş değil. 

Dolayısıyla vicdanlı mı yoksa kendini koruyacak şekilde mi davrandı bunu bilmiyoruz. “Emrah Serbes sonunda t yok, bundan sonra benim sonumda hiçbir şey yok” diyor teslim olurken, hayatının bittiğini söylemeye çalışıyor herhalde. 

Fakat kaza sonucu bir aile yok oldu, yaratıcı yazar kimliğini ortaya koymanın ne yeri ne zamanı. Dolayısıyla bu sözle ne yapmaya çalıştığını anlamak zor.

Ömür Gedik: Emrah Serbes keşke senaryolarında, hikayelerinde yarattığı o polislere yakışır bir tavır sergileseydi. 

Bir adam hem bu kadar iyi bir yazar, düşünce adamı olup, böyle zeki senaryolara imza atıp hem de böyle bir olayın içinde vicdanını da bir kenara bırakarak nasıl bu şekilde yer alır benim aklım almıyor. Büyük hayal kırıklığı.

Onur Baştürk: Emrah Serbes hayli kötü bir şovmenmiş, bunu gördük. Tutuklanma anında bile egosu ön plandaydı, şov yapmaya çalıştı. 

Arkadaşını hapse yollayıp kendisinin kliniğe yatması ve güya “hapishane için hazırlanması” da egosunun bir başka örneği. Çok yazık.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin