Emin Çölaşan: Beni de içeri atacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten hakim karşısına çıkan Sözcü yazarı Emin Çölaşan, davayı yorumladı.

Google Haberlere Abone ol
Emin Çölaşan: Beni de içeri atacaklar

Gazeteci Emin Çölaşan, 12 Mayıs'ta Sözcü gazetesinde yer alan yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı.



Dün hakim karşısına çıkan Çölaşan, duruşmayı bugünkü köşesinde taşıdı.



Çölaşan köşesinde davayla ilgili "Gün gelecek, öteki gazeteci arkadaşlarım gibi beni de mutlaka tutuklayıp içeri atacaklar" yorumunu yaptı.



Basını susturmak için TCK’nın 299. maddesinin bütün güçleriyle kullanıldığını ileri süren Çölaşan, davayla ilgili şunları yazdı:



Dün yine Tayyip'e hakaretten adliyede!



Sevgili okuyucularım, şu anda Türkiye’de binlerce kişi hakkında Tayyip’e hakaret iddiasıyla açılmış davalar var. Suçlananlardan bazısı tutuklanıyor, bazısı tutuklanmıyor.



Ben de henüz tutuklanmayanlar arasında yer alan bir gazeteciyim ama günlük yaşantımın önemli bir bölümünü mahkemelerde, adliye koridorlarında geçiriyorum.



Gün gelecek, öteki gazeteci arkadaşlarım gibi beni de mutlaka tutuklayıp içeri atacaklar.



Tayyip kendisi hakkında yazılan hemen her yazıya, kendisine hakaret edildiği iddiasıyla hapis istemli ceza davaları açtırıyor.



Bugüne kadar Atatürk dahil nice cumhurbaşkanları geldi geçti. Çoğu vefat etti, Sezer ve Gül hayatta. Böylesine davalar AKP’li Gül dahil hiçbir cumhurbaşkanı adına açılmamıştı. O halde insanın aklına ister istemez bir soru geliyor:



“Onlara hiç hakaret edilmezken, acaba herkes Tayyip’e hakaret etmek için kuyruğa mı girmiş?”



Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin