Emek sineması olaylarına suç duyurusu

SİYAD, Emek Sineması için yürüyen gruba polisin yaptığı müdahaleye ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Emek sineması olaylarına suç duyurusu

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyeleri, Beyoğlu’nda dün Emek Sineması için yürüyen gruba polisin yaptığı müdahaleye ilişkin suç duyurusunda bulundu.



Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) ve İstanbul Mimarlar Odası üyeleri ile bir grup vatandaş, Emek Sineması’nda çıkan olaylarla ilgili Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Senem Aytaç, “İleri demokrasiye geçtiği iddia edilen Türkiye, sinemaseverlerine ve sinema sanatçılarına polis terörü uygulayan ilk ülke olarak tarihe geçmiştir. Emek Sineması’nın yıkımını protesto etmek amacıyla düzenlenen barışçıl bir yürüyüş, polisin biber gazı ve tazyikli suyla saldırısı sonucu vahşi biçimde dağılmış, binlerce insanın bulunduğu İstiklal Caddesi savaş alanına döndürülmüştür” dedi.



Emek Sineması projesinin toplum tarafından kabul edilmediğini belirten Yönetmen Seren Yüce ise, “Tamamen barışçıl bir nitelikte olan gösteride sinema yazarı Berke Göl’ün de aralarında bulunduğu 4 arkadaşımızın sebepsiz yere gözaltına alınmasını hararetle kınıyoruz. 31 Mart ve 7 Nisan günlerinde Emek Sineması’nın yıkımına karşı yapılan gösteriler göstermiştir ki; bu şehrin insanları sinemacılarda sürdürülen projeyi kabul etmiyorlar ve etmeyeceklerdir’’ şeklinde konuştu.



Polisin müdahalesiyle sona eren gösteride gözaltına alınarak serbest bırakılan Sinema Yazarı Berke Göl ise, “Söylenecek çok bir şey yok aslında. Her şey ortada. Tamamen barışçıl bir eylemi, insanların kültüre, tarihe, sanata, İstanbul’a sahip çıkmak için yaptıkları eylemi polisin anlamsız bir şekilde biber gazıyla, tazyikli suyla feci bir şekilde dağıtmasıyla sonuçlandığını görüyoruz. Kınıyoruz, maalesef yapacak bir şey yok. Mücadelemize devam edeceğiz” diyerek tepki gösterdi.



Grup basın açıklamasının ardından Emek Sineması’nda yaşanan olaylarla ilgili suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye girdi. İHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin