Elif Şafak ve Orhan Pamuk 'Masumiyet Müzesi' için buluştu!

Elif Şafak, Masumiyet Müzesi’nin Londra Somerset House’da sergilenmesi için Orhan Pamuk’la bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Elif Şafak ve Orhan Pamuk 'Masumiyet Müzesi' için buluştu!

Yazar Elif ŞafakMasumiyet Müzesi’nin Londra Somerset House’daki açılışı için Orhan Pamuk’la buluştu. Şafak, bu buluşmayla ilgili izlenimlerini Guardian gazetesi için kaleme aldı.



Elif Şafak ve Orhan Pamuk 'Masumiyet Müzesi' için buluştu!



Türkiye’deki politik gündemden yazar olma uğraşına pekçok konuda Orhan Pamuk’la sohbet eden Elif Şafak, yazısında Orhan Pamuk’a edebiyatta cinsiyet politikalarını sorduğunu anlattı. Osmanlı’dan bu yana erkek romancıların kadınları ilham perisi gibi gördüğü konusunda Pamuk’un fikirlerini soran Şafak, Orhan Pamuk’un ona “Ne demek istediğini anlıyorum Elif ama ben de Türk bir erkek romancıyım, ne yapabilirim?” dediğini aktardı.



Şafak, Guardian’daki yazısını şu sözlerle bitiriyor:



“Cinsiyetten özerk olarak Türkiye’de romancı olmak ömür boyu yalnızlığa mahkûm olmak anlamına geliyor. Evet, yazarlar dünyanın her yerinde yalnız yaratıklardır ama Türkiye gibi kutuplaşmanın daha derin olduğu, son derece politize, insanların kolay hiddetlendiği yerlerde romancı da ya çok nefret edilen ya da çok sevilen bir figür haline geliyor. Ve sevgiyle nefret arasında da çok kısa bir adım var.”



Yazıyı okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin