Koloğlu'nun bugünkü köşe yazısı şu şekilde:
"Reyhanlı’da yaşanan trajedi, televizyonlar ve iktidar, sanırım başlı başına bir iletişim araştırma konusu olmalı. “Haber kanalları yaşananları hangi ölçüde, hangi çıtada ve hangi ‘tarafsızlık’ çerçevesinde verdi?”nin yanı sıra “Ekranda kimleri gördük?” sorusu da ortaya enteresan bir tablo çıkarıyor.
Haber kanalları stratejik araştırma kuruluşlarının istilasına uğradı. Ekranda söz verilen kuruluşların ortak eğilimi, “Bu, Suriye’nin işi” oldu. Telefon bağlantıları ya da konuk olarak bu kuruluşlar ekranda kendilerini tanıtma fırsatı buldu! Ne çok strateji kuruluşu ve strateji uzmanı varmış bu ülkede! İşte patlamaların olduğu tarihten bu yana ekranda en çok görülen kuruluşlar:
Yeni bir kuruluş ama epey ünlendi!
Interpress Medya Takip Merkezi’nin yaptığı toparlamaya göre en çok ekranda yer alan (telefon bağlantısı ve konuk olarak) Ankara Strateji Enstitüsü olmuş. Başkanı Mehmet Arıcan ve enstitü yazarlarından Doç. Dr. Akif Okur’un neredeyse çıkmadığı kanal kalmamış. Okur 8, Arıcan 7 kere ekrana çıkmış. Notlara göre 6 farklı kanalda bu isimler görüş bildirmiş.
Bu kuruluşu, daha bildik ve eski bir stratejik araştırma kuruluşu olan BİLGESAM (Bilge Adamlar Stratejik Araştırma Merkezi) izliyor. Başkanları Atilla Sandıklı, ekranın ‘strateji’ yüzlerinden biri. Son patlamayla ilgili olarak tam 7 telefon bağlantısı ve iki defa da konuk olarak ekranda yer almış.
Bir başka bildik isim Yasin Aktay ve onun başkanı olduğu
Stratejik Düşünce Enstitüsü; 5 kere ekranda görünmüşler.
Yine 2000’li yılların çok popüler isimlerinden Sedat Laçiner’in
başkanı olduğu USAK da fikirlerinden geri kalmamış, 4 kere ekranda
boy göstermiş"
Yazının tamamı için tıklayın