Efsane foto muhabiri hayatını kaybetti!

Dünyanın saygın foto muhabirlerinden Yannis Behrakis (58) yakalandığı kansere yenilerek hayata veda etti.

Google Haberlere Abone ol
Efsane foto muhabiri hayatını kaybetti!

Yannis Behrakis, 1960 yılında Atina’da doğdu. Adını 1989 yılının ilk ayında görevlendirildiği Muammer Kaddafi röportajı için Libya’da Reuters için çektiği fotoğraflarla duyurdu. Sonrasında da mesleğini başarıyla icra ettiği 30 yıl boyunca düzenli olarak Avrupa, Rusya, Orta Doğu, Afrika ve Asya’da savaşların ve sosyal çalkantıların arasında geçirdi.



Ortadoğu, Afganistan, Afrika, Avrupa ve Avustralya’da başarılı çalışmalara imza attı. Körfez Savaşı, Bosna ve Kosova savaşlarında; Çeçenistan Hırvatistan, Somali ve Afganistan’da bulundu. Behrakis’in, özellikle Bosna ve Kosova dramlarına ilişkin kareleri unutulmazdı.



Efsane foto muhabiri hayatını kaybetti!



17 Ağustos depreminde Türkiye’den geçtiği fotoğraflarla adından söz ettirdi. 2. Irak Savaşı sırasında, Türkiye de dahil, bölgede bulundu. Toplam 4 Olimpiyat izledi. 10′dan fazla uluslararası ödül sahibi olan Behrakis, 1999 yılında World Press Photo’da birincilik aldı.



2000 yılında Sierra Leone’deki bir konvoya düzenlenen saldırıda hayatta kaldı. İki gazeteci arkadaşının öldürüldüğü olayda kaçarken, kendi fotoğrafını da çekerek başına bir şey gelmesi halinde belge olacağını düşünmüştü. 2015’deki büyük mülteci krizini yansıtan çalışmalarıyla Pulitzer ödülünü de aldı.



Elisavet Saridou ile evli olan Yannis Behrakis’in Rebecca ve Dimitri adında iki çocuğu vardı.


Etiketler foto muhabiri vefat
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin