e-Devlet soyağacı sorgulaması yapanların sayısı belli oldu!

Dün yeniden açılan e-Devlet soyağacı uygulamasında ilginç detaylar da göze çarptı.

Google Haberlere Abone ol
e-Devlet soyağacı sorgulaması yapanların sayısı belli oldu!

İlk kez hizmete girdiğinde talep patlaması yaşanan e-Devlet soyağacı sorgulama hizmeti geçtiğimiz gün yeniden işleme açıldı. Milyonların akın akın soy bilgilerini sorgulamak için giriş yaptığı e-Devlet’te kısa süreli yoğunluklar yaşansa da sitenin kapanacağı noktaya gelmedi. e-Devlet soyağacı sorgulama işlemleri o kadar çok ilgi gördü ki ilk günden 8 milyon kişiyi aştı. e-Devlet üzerinden soyağacını sorgulayan bazı kişiler ise şaşırtıcı sonuçlara ulaştı. Bazı kişilerin sonuçları arasında yıllar önce doğan insanlar sağ olarak gözükürken, bazı kişiler ise sonuçlarına hiçbir şekilde ulaşamadı. Aşağıdaki linkten e-Devlet soyağacı sonuçlarınızı sorgulayabilirsiniz.



E-DEVLET SOYAĞACI SORGULAMA SAYISI 8 MİLYONU AŞTI!



E-devlet soyağacı sorgulama hizmeti, çalışmalar nedeniyle bir süre kapalı kalmıştı. 14 Şubat akşamı sistemdeki düzenlemeleri tamamlayan uzmanlar,  soyağacı sorgulama ekranını yeniden hizmete açtı. Sistemin dün gece saatlerinde açılmasıyla birlikte bu sabah 07.45’e kadar 8 milyon 141 bin 756 kişinin sorgulama yaptığı açıklandı.



SOYADI KANUNU ÖNCESİ DİKKAT ÇEKİYOR



1800'lü yıllarda doğanın sağ olarak gösterilmesinin yanı sıra sistem üzerinde aynı yıllarda doğan kişilere soyadı verilmesi de dikkat çekti. Soyadı Kanunu ise 1934 yılında yürürlüğe girmişti.



SOYAĞACI SORGULAMADA ŞAŞIRTAN SONUÇLAR



e-Devlet’te soyağacı sorgulamada en çok dikkat çeken ölü kişilerin sağ olarak gözükmesi oldu. Dün akşamdan beri 3 milyon 641 bin belge üretildi. Vatandaşlar belgelerde atalarının hala sağ gözükmesi nedeniyle şaşkınlık geçirmişti. Soyağacı kayıtlarındaki kişilerin ölümüne dair resmi bir belge ibraz edilmesi halinde ölümün işlenmesi mümkün olabilecek. Vatandaşlar eğer belge ibraz edemiyorlarsa ölüm araştırması sonucunda kişilerin sağ olmadığı bilgisi eklenebilecek.



İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve e-Devlet üzerinden erişilen Alt Üst Soy Belgesi'ne göre 1844 yılında doğan bir vatandaş sağ olarak görülüyor. Bu durum ise vatandaşlar tarafından sosyal medyaya taşındı.



“NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNE MÜRACAAT EDİNİZ” SONUCU ŞAŞIRTTI



Bazı vatandaşlar sisteme girdiğinde ilginç sonuçlarla karşılaştı. e-Devlet üzerinden edinmek istedikleri soyağacı bilgileri yerine “Alt ve Üst Soy belgeniz E-Devlet üzerinden üretilememektedir. Lütfen belge temini için en yakın İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat ediniz.” uyarısıyla karşılaştılar. Bu uyarının sebebi henüz bilinmiyor, nüfus kayıtlarında yaşanan belge eksikliği sebebiyle olabileceği tahmin ediliyor.


Etiketler e-devlet soyağacı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin