'Duygu Asena Roman Ödülü' sahibini buldu

Ödüle, 'Ağıtın Sonu' adlı romanla Menekşe Toprak layık görüldü.

Google Haberlere Abone ol
'Duygu Asena Roman Ödülü' sahibini buldu

DOĞAN Kitap’ın Duygu Asena’nın anısına düzenlediği, Duygu Asena ‘Kadının Hala Adı Yok’ Roman Ödülü, 'Ağıtın Sonu' romanıyla Menekşe Toprak’a verildi.



Toprak, “Duygu Asena kadının sorunlarını sadece kitap yazarak değil, çok sesli bir şekilde medyada dile getirerek pek çok insana ve kadına cesaret vermiştir. Bu ödülü bu yüzden çok önemli buluyorum” dedi. 



Hürriyet Gazetesi’nde düzenlenen ödül törenine, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı ve Yazarı Doğan Hızlan, Doğan Kitap Yayın Direktörü Deniz Yüce Başarır ve Doğan Kitap yöneticileri katıldı. Toprak’a 10 bin liralık para ödülünü Doğan Hızlan verdi. 



AĞITIN SONU 



Yazar Toprak ödül aldığı 'Ağıtın Sonu' adlı kitabı da şöyle özetledi: 



“Genç bir kadının travmatik bir yaşamı anlatıyor. Biz dedelerimizin, babaannelerimizin acılarını da ağıtlarını da devralırız. Farkında olmadan çoğu zaman onların acılarının devamını yaşarız. Romanımın kahramanı Fatma böyle bir aileden geliyor. Bir yandan masal yerine ağıt dinleyerek çocukluk geçirmiş olan bir kadın. Ama aslında sevinci yaşamak istiyor. Kendisi, hayatını anlatırken, ağıt şeklinde değil de masal şeklinde anlatıyor olmayı isteyen bir kadın.”  (DHA)



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin