Dünyaca ünlü Fransız sanatçı Jain merakla beklenen yeni albümü ‘The Fool’u yayınlandı

Uluslararası üne sahip Fransız sanatçı JAIN'in merakla beklenen yeni albümü ‘The Fool’ Columbia Records/Sony Music Fransa etiketiyle yayına girdi.

Google Haberlere Abone ol
Dünyaca ünlü Fransız sanatçı Jain merakla beklenen yeni albümü ‘The Fool’u yayınlandı

"The Fool albüm olarak bir aşk hikayesini anlatıyor" diye ifade ediyor JAIN. "Aşık olduğumda durmadan yazmaya ve şarkı söylemeye başladım". Sözlerine şöyle devam ediyor: "Bu proje bir kadın olarak benim için yeni bir başlangıç gibi hissettiriyor. Hayatımda pek çok şey oldu, kendimi eskisinden daha rahat hissediyorum ve bunu albümde duyabileceğinizi düşünüyorum."

Geçtiğimiz aylarda sanatçı, albümün çıkış parçası "The Fool "un yanı sıra "Take a Chance "i single olarak yayınlamıştı. Metronomy'nin kurucu üyelerinden Joseph Mount ve ünlü Fransız DJ ve prodüktör Gesaffelstein'ın da katılımıyla, uzun süredir birlikte çalıştığı Maxim Nucci/Yodelice'nin ortak yapımcılığını üstlendiği bu pop ve folk albümü, insanın yeni bir başlangıç yaparken geçtiği tüm aşamaları anlatıyor: korku, heyecan, masumiyet, şüpheler, bırakma ve aydınlanma.

Dünyaca ünlü Fransız sanatçı Jain merakla beklenen yeni albümü ‘The Fool’u yayınlandı

Sanatçı, projenin oldukça ilgi çekici ve yenilikçi görsel evrenini tasarlarken annesinin ona aktardığı bir gelenek olan ve kendisine dünyanın tehlike ve olasılıklarına dair içgüdüsel bir algıyla bilinmeyene atlama gücü verdiğini belirttiği Marsilya tarotundan büyük ölçüde ilham alıyor. Budala (The Fool) ise sanatçının ifadesiyle destedeki en kutsal kart olarak karşımıza çıkıyor.

“Budala durumuna düşmeyi göze almadığınız sürece hiçbir yolculuğa çıkamazsınız. İlk adımı atmak, araba kullanmak, aşık olmak. Dengenizi kaybetme riskiniz her zaman vardır. Her an. Ama sonunda, budalaların yolculuğu tek yolculuktur.”

Dünyaca ünlü Fransız sanatçı Jain merakla beklenen yeni albümü ‘The Fool’u yayınlandı - Resim : 2

‘The Fool’, Kate Bush ve Stevie Nicks gibi sanatsal ilham kaynaklarından beslenirken, JAIN’in müziğinin büyük bir kısmı aslen Arap perküsyonu, Afrika ritimleri, elektro, reggae, soul ve hip hop gibi sayısız türü harmanlamasıyla dikkat çekiyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin