Dünya şairi Nazım Hikmet anılıyor!

Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde usta şair Nazım Hikmet 50. yılında düzenlenen etkinliklerle anılacak.

Google Haberlere Abone ol
Dünya şairi Nazım Hikmet anılıyor!

Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde 3 Haziran 2013 Pazartesi günü Zafer Diper ile Cuma Bolat’ın birlikte düzenledikleri ve sunuculuğunu Songül Topçuoğlu’nun üstlendiği bir anma programı düzenleniyor.



Anma Günü, İbrahim Balaban’ın da katılımıyla 10 Haziran tarihinde “Ustam Nâzım” sergisiyle başlayacak.



Cuma Polat'ın açılış konuşması yapacağı anma programı dinleti ile devam edecek. İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müzik Teorisi Topluluğu gecede Deniz Esen, vokal/ Gizem Alaver, piano/ Tayfun Demirbaş, bağlama/ Kaan Sancaktar, gitar-tanbur/ Seslendirilecek parçalar:  Hoşçakalın Dostlarım, Hiroşima,  Piraye …  Daha sonra Zafer Diper Nâzım’dan bir şiir seçkisi sunacak.



Ardından, Bursa Cezaevi'nde Nazım Hikmet'le tanışan ve Nazım Hikmet'in desteği ile resim yeteneği ortaya çıkan ve daha sonra bunu geliştiren ressam İbrahim Balaban bir konuşma yapacak. 



Son etkinlik olarak sahneye Türev Müzik Topluluğu çıkacak. Dinletide müzikleri Hakan Ürman’a ait olan, Memleketim (söz: Nâzım Hikmet), Can Yongası (söz: Ahmet Necdet), Çığlık (söz: Ataol Behramoğlu), Yaşamı Ateşe Vermeyin (söz: Şükran Kurdakul) parçaları seslendirilecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin