DÜNYA MARKALARI SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR?

Aralarında Ford, Levi’s ve Comscast’ın da bulunduğu dünya markalarının, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya hizmetlerini, ürünlerinin değerlerini arttırmak ve müşterilerinin zihinlerindeki soru işaretlerini karşılamak amacıyla kullanımı artıyor.

Google Haberlere Abone ol
DÜNYA MARKALARI SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR?

ABD’de, gelecek yıl piyasaya süreceği son Model Fiesta’nın farkındalığını arttırmak için Ford, sosyal medyadan yararlanmayı tanıtım stratejisinin merkezine yerleştirmiş durumda.


Otomobil devi, Nisan ayında, 6 ay boyunca 100 etkin blogcuya, kullanmaları için Fiestayı verdi. Ve bunun için de blogculardan Youtube’a her ay, otomobile ilişin kullanıcıların dürüst fikirlerini de içeren yeni videolar eklemelerini istedi.


Benzer biçimde, Ford bu blogçu grubun görüşlerini, modelin piyasaya sürüleceği 2010 başından önce, Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlarda tartışmaları için teşvik etti.


Ford’un sosyal medyadan sorumlu başkanı, Scott Monyt, bu yaklaşımın “firma tarihi için son derece önemli” olduğunu açıkladı. Ve bunun kültür değişimi ve sürekli gelişen bir iletişim biçimine adapte olmak olduğunu, blogçuların tamamen istediklerini söylemekte özgür olduklarını belirtti.


Bunun yanında, bu yılın başında, jean üreticisi, Levi’s “Go Forth” modelini piyasaya sürdü. Kampanya Wieden+ Kennedy tarafından geliştirildi ki özellikle genç erkek kitle olmak üzere, çağdaş kullanıcılar açısından firmanın imajını tazeledi.


Geleneksel medyanın yanında,  Facebook ve Twitter’ı da kullanan Levi’s insanları kendi resimlerini, şiirlerini, işitsel ve videolarını sunmalarına teşvik eden bir web sitesi kurdu ve bunlardan bazıları (insanların siteye koydukları) “live gallery show”da gösterilecek. Markanın digital pazarlama müdürü Megan O’Connor basit bir tanımlamayla Sosyal medyanın kullanımının önemine ilişkin olarak , “burası müşterilerimizin olduğu yer” diyor.


Comscast, müşteri ilişkileri yönetiminde, Twitter’i ilk kullanan firmalardan biri oldu. Camscat’ın Twitter hesabı, şimdilerde 30.0000 kullanıcıya yaklaşmış durumda ve web kullanıcılarına, firmanın çağrı merkezi icraatları haricinde, alternatif iletişim araçları sağlıyor.


Ancak, Altimeter Group’un kurucusu Charlene Li’ye göre, Ford ve Live’s gibi tüzel şirketler sosyal medyanın kullanımının öncüleri olmasına rağmen, bu ağın tipik kullanıcıları değiller. Starbucks ve Dell, hali hazırda sosyal medyayı en iyi kullanan firmalar.


Yine de, İntel’in Sosyal Medya stratejisti, Michael Brito’nun ifade ettiği gibi, “sosyal medya kurtarıcı değil, sadece araçlardan biri.”


www.medyaloji.net


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin