Dünya devinin başkanı, Türk dizilerini örnek göstedi

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard Dunn, Türk TV dizilerindeki başarının havacılık ve uzay sektöründe tekrarlanması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Dünya devinin başkanı, Türk dizilerini örnek göstedi

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard Dunn, Türk TV dizilerini örnek göstererek Türkiye'nin ticari havacılıkta inanılmaz bir performansa sahip olduğunu, tedarik boyutunda ise daha rekabetçi olunması gerektiğini söyledi. Dunn, TV dizileri, inşaat, perakende ve gıda sektöründe birçok Türk markasının başarısının havacılık ve uzay sektöründe tekrarlanması gerektiğini belirtti. 



Ege Serbest Bölgesi'nde düzenlenen "Yeni Dönemde Türkiye-ABD-AB Perspektifi: Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı, Fırsatlar ve Riskler" konulu konferansta konuşan Dunn, Boeing'in Türkiye ile ilişkilerinin 1947 yılından bu yana devam ettiğini, 47 yıldır sürekli büyüyen, sağlam bir ilişkiye sahip olduklarını, Türkiye'ye çok büyük değer verdiklerini anlattı.



Türk şirketlerinin rekabetçilik denilince Çin gibi ülkelerin altında fiyat veremeyeceklerini düşündüğünü ancak havacılık sektöründe Türk firmalarının işleri Çinliler'e değil İngiltere, Kanada ve ABD'li firmalara kaptırdığını kaydeden Dunn, Türkiye'nin diğer sektörlerdeki dinamizmi ve rekabetçiliğini havacılık sektörüne de yansıtması gerektiğini bildirdi. Bir süre önce Dubai'ye gittiğini, burada insanların "Muhteşem Yüzyıl" dizisini seyrettiğini gördüğünü, daha sonra gittiği diğer ülkelerde de aynı diziyi gördüğünü anlatan Dunn, "Fas'tan Pakistan'a kadar gittiğim her yerde Türk dizileri izleniyor. Banvit, TAV, BİM gibi Türk şirketleri, bu ülkelerde son derece rekabetçi ve gözle görünen bir büyümeye sahip. Acaba uzay ve havacılık sanayiinde aynı şeyi yapabilecek mi ? Önümüzdeki 10 yılda yüksek off-setli işler planlanmıyor. 10 yıl içinde Türkiye'nin 100. kuruluş yılına giderken daha rekabetçi hale gelmelisiniz. Başka sökterlerde bu olmaya başladı. Uzay ve havacılık sektörü de aynı şekilde rekabetçi olabilecek mi, katkıda bulunabilecek mi ? 2023 yılına kadar en büyük 10 ekonomi arasında olma hedefi var. Bu çok büyük bir hedef, acaba bu sektör bu hedefe katkıda mı bulanacak yoksa sıkıntı mı çıkaracak ?" diye konuştu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin