Dünya basını Vodafone Arena'nın açılışını böyle gördü

Beşiktaş Vodofone Arena stadının açılışı dünya basınının da gündemindeydi. Hangi gazete ne yazdı? İşte yanıtı...

Google Haberlere Abone ol
Dünya basını Vodafone Arena'nın açılışını böyle gördü

Almanya'nın yüksek tirajlı gazetesi Bild, açılışı ve Gomez'i manşete taşıdı. Başta Amerika olmak üzere Hollanda, Almanya ve İngiliz basınında yer alan açılış haberlerinde yine Mario Gomez'in golleri ve Arena vardı.



3 yıllık aradan sonra Beşiktaş-Bursaspor maçı ile taraftarlara kapılarını açan Vodafone Arena, dünya basınında da yer aldı. Başta Almanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Bild olmak üzere Amerikan Fox Sport, İngiliz Daily Mail, Hollanda devlet kanalı NOS ve De Telegraaf gazeteleri manşetlerinden Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'nın açılışını okuyucularına duyurdu.



"Biber gazlı merhaba"



Vodafone Arena'da oynanan ilk karşılaşmada saha içinde yaşanan müthiş atmosfer ve bol gollü galibiyet yerine maç öncesi stadyum çevresinde yaşanan olaylara dikkat çeken yabancı basın kuruluşları, "Beşiktaş yeni stadına biber gazı ile merhaba dedi" başlıkları attılar ve yaşanan polis-taraftar gerginliği olayları öne çıkardılar.



Polis ile taraftarların maç öncesi gerginlik yaşadığını belirten gazeteler, "Olayların çıkış nedenin belli olmadığını ama polisin kullandığı yoğun gaz bombası ve tazyikli su sonrası maça gelen taraftarların, özellikle çocukların etkilendiği" yazıldı.



Beşiktaş'ın Alman yıldızı Mario Gomez'in Vodafone Arena'nın ilk golünü atmasını da manşetlerine taşıyan Avrupa basını, Alman yıldızın açılış karşılaşmasına damga vurduğunu ve yeni stadyumda attığı 2 gol ile Beşiktaş tarihine geçtiğini okuyucularına aktardı.



Almanya'nın ünlü gazetesi Bild, "Gomez krallığa koşuyor" başlığı attı. Almanya'nın bir diğer önemli gazetelerinden olan Spiegel Gazetesi ise Mario Gomez'in yine boş geçmediğini ve attığı 2 gol ile takımını şamipyonluğa yaklaştırdığını yazdı.



Vodafone Arena'nın açılışının dünya basınında yer alan haberlerinin manşetleri şu şekilde:



FOX Sports: "Beşiktaş'ın yeni havalı stadyumunda ki ilk maçında taraftarla biber gazlı başlangıç", "Vodafone Arena için rahatsız başlangıç"



 Bild: "Gomez'in kulübü Beşiktaş'ın maçında olaylar. Bileti olmayan taraftarlar olay çıkardı"



Spiegel: "Polis ile Beşiktaş taraftarları çatıştı"



Daily Mail: "Vodafone Arena'da ilk maçta polisten, Beşiktaş taraftarlarına biber gazlı müdahale"  



NOS: "Olaylı stat açılış maçını Beşiktaş kazandı"



De Telegraaf: "Biber gazlı stat açılışı"



SBS: "İstanbul'da Polis taraftarlara biber gazı attı"  (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin