Dünya Almanya'nın soykırım kararını böyle gördü

Dış basın, 1915 Olayları'nı 'soykırım' olarak nitelendiren Alman Parlamantosu'nun kararını 'son dakika' gelişmesi olarak geçti.

Google Haberlere Abone ol
Dünya Almanya'nın soykırım kararını böyle gördü

Başta İngiliz Reuters, Amerikan Associated Press ve Fransız AFP ajanslarının geçtiği haberler uluslararası medyada manşetlerden duyuruldu.



İngiliz yayın kuruluşu BBC, haberi “Türklerin öfkesine rağmen, Alman milletvekilleri ‘Ermeni Soykırımı’nı kabul etti” başlığıyla verdi.



Alman Deutsche Welle ise “Alman Bundestag, Osmanlı döneminde Ermenilerin öldürülmesini ‘soykırım’ olarak adlandıran tasarıyı geçirdi” yazdı. Haberde, kararın Ankara ile Berlin arasında diplomatik krize yol açabileceği vurgulandı.



Rus Russia Today yayın organı da haberi “Türkiye’nin yoğun baskısına rağmen Alman Parlamentosu, Ermeni Soykırımı’nı tanıdı” ifadesiyle duyurdu.



İngiliz Guardian gazetesi, “Almanya, Ermeni Soykırımı’nın kabulünü oylarken, Türkiye’nin tepkisine kendini hazırladı” yazdı. Guardian haberinde, Başbakan Binali Yıldırım’ın “Almanya gerçek bir dostluk testinden geçiyor” açıklamasına yer verdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin