Duayen fotoğrafçı Ara Güler son yolculuğuna uğurlanıyor...

Usta fotoğrafçı Ara Güler son yolculuğuna uğurlanıyor. Ara Güler için İlk tören Galatasaray Meydanı'nda yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Duayen fotoğrafçı Ara Güler son yolculuğuna uğurlanıyor...

İstanbul’da 17 Ekim’de geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitiren usta fotoğrafçı Ara Güler son yolculuğuna uğurlanıyor.



Ara Güler’in naaşı Galatasaray Meydanı’na getirdi. Güler için burada ilk tören başladı. Usta fotoğrafçı için sosyal medyada vefatının ardından yazılan mesajlar okunuyor.



Duayen fotoğrafçı Ara Güler son yolculuğuna uğurlanıyor...



Ara Güler’in yanından ayırmadığı fotoğraf çantası, naaşının yanında…



Duayen fotoğrafçı Ara Güler son yolculuğuna uğurlanıyor... - Resim : 2



Asistanı Fatih Aslan, Ara Güler’in son anlarını anlattı.



Ara Güler’in asistanı Fatih Aslan, “Umuyorum huzurlu gitti, çünkü yanındaydım son ana kadar. Her şey istediği gibi oldu. Müzesini açtı. Arşivini önemli ellere, kıymetli insanlara ve bütün Türk milletine emanet etti. O da, ‘Türk milletinin malıdır’ diyordu. Hastanede yanındaydım. Gözlerime baktı son kez. Elini kaldırdı. Elini tuttum. Ben ailemden annemi, kardeşimi kaybettim. Hiç bu kadar üzüleceğimi tahmin etmemiştim. Elini kaldırdığında, gözlerini açtı ve o gözleriyle bana baktı. Sanki benden güç almak istedi. Sonra gitti uyudu. Sonsuzluğa uyudu. Hiç acı çekmedi. İnanmamıştım. Uyuyor zannettim. Baktım ki, nefes almıyor. O ara kaybettik.



Ara Güler’in öğrencisi Coşkun Aral ise duayen fotoğrafçı için “Benim için kendimi dünya vatandaşı olarak görmeme amaç olan insandır” dedi.



Daha sonra Güler’in cenazesi, Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi’ne götürülecek, ardından Şişli Ermeni Mezarlığı’nda toprağa verilecek.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin