Doğum gününde yayınlanacak! NTV'den Kayahan belgeseli

'Söz ve Müzik' programı Kayahan'a özel bölümle ekrana gelecek.

Google Haberlere Abone ol
Doğum gününde yayınlanacak! NTV'den Kayahan belgeseli

NTV'de yayınlanan 'Söz ve Müzik' isimli program, bir süredir kanser tedavisi gören ve halen hastanede yatan usta sanatçı Kayahan'a özel bölümle ekrana geliyor.



Kayahan'ın kariyerinin zorlu ve mücadeleli ilk yıllarından zirveye giden öyküsü 'Söz ve Müzik' izleyicisiyle buluşacak.



'Yemin Ettim'den 'Bir Aşk Hikayesi'ne, 'Geceler'den 'Esmer Günler'e, 'Seni Seviyorum'dan 'Sarı Saçlarından Sen Suçlusun'a unutulmaz eserlere imza atan Kayahan'ın müzik yolculuğu özel röportajlar ve arşivlerden kayıtlarla NTV ekranlarına gelecek.



Eşi İpek Açar'dan Nilüfer, Demet Sağıroğlu, İskender Paydaş, Suat Suna gibi kariyerinin her aşamasına tanık olan yakın sanatçı dostlarına, Sezen Aksu'dan Mine Koşan'a, Mustafa Ceceli'den Emre Aydın'a, Gülben Ergen'den Funda Arar'a, Yonca Lodi, Öykü Berk, Gülşen, Ozan Çolakoğlu, Mehmet Erdem ve daha birçok önemli müzisyen NTV'ye özel verdikleri röportajlarda Kayahan’ı anlatıyor.



Danışmanlığını Yavuz Hakan Tok ve Hakan Eren'in yaptığı, NTV'den Handan Özsoy ve Suat Kavukluoğlu'nun hazırladığı 'Söz ve Müzik: Kayahan' belgeseli, sanatçının doğum günü de olan  29 Mart Pazar günü  21.00'da NTV’de ekrana gelecek.



Belgesele özel röportaj veren sanatçı dostlarının yorumlarından bölümler şöyle: 



SEZEN AKSU 



"Albümde 'Odalarda Işıksızım'ı yorumladım. Çok ilginç bir hatırası var o şarkının bizde. Ben çok nadir otelde kalırım. Böyle sıkıntılı bir dönemimdi. Çırağan oteline gittim. Sakin kafamı dinleyeceğim falan diye düşünüyorum. Yan odadan bir ses geliyor. 'Odalarda Işıksızım' diye. Ay bir eğildim baktım, perdeler kapalı sonuna kadar. Ve Kayahan'ın sesi geliyor. Sonra çaldım kapıyı. Dedim ki 'Oğlum, şu perdelerini açayım da gözüm ışık görsün, tabii ışıksız kalırsın' Böyle ortak bir anımız var. İkimiz de kaçmışız o sırada otele."



MUSTAFA CECELİ



"Kayahan ağabeyin söylemleri nettir. Söyleyeceklerini dolandırmadan, çatır çatır söyler. 'Sarı Saçlarından Sen Suçlusun' der, orada bir betimle, benzetme yapmaz, dan diye söyler. Bir de öyle güçlü ve farklı skalalarda şarkılar yapmış ki, mesela 'Yemin Ettim'i İbrahim Tatlıses'ten dinleyince 'Vay be' dersiniz."



EMRE AYDIN



"Benim ilk aldığım albüm bir Kayahan albümüydü. Büyük hayranıydım. Zaten müzikle ilgilenen benim yaşlarımdaki herkesin en büyük idollerinden biriydi Kayahan ağabey. Onun yolundan giden birçok müzisyen oldu."



SILA



"Kalemini biraz hançer gibi kullanıyor olması beni çok teşvik eden unsurlardan birtanesi ve dediğim gibi özgün olması.Bizim de yapabileceğimize yani direncimizin yüksek kalabileceğine işaret. Çok az geliyor bu kadar iyi söz yazarı ve besteci yani bir jenerasyonu çok güzel temsil ettiler aslında onlar."



DEMET SAĞIROĞLU



"Kayahan ağbi benim müzikteki babamdır. Çünkü,konservatuar yıllarımda ilk sahneye çıktığım ,ilk elime mikrofon aldığım şahıstır ve bana çok şey öğretmiştir.Okulun dışında ;sahneyi öğreten insandır ,şarkı söylemeyi öğreten insandır vokal yapmayı ondan öğrendim ,şarkı söylemeyi ondan öğrendim."



MİNE KOŞAN



"Ben onun bestelerini çok seviyorum. Özellikle de 'Allahım Neydi Günahım' bestesini bana teklif etmesi çok onore etti. Çünkü o zaman bir televizyon programında izlemiştim .Bu parça yeniydi.Bu besteyi yeni yapmıştı.Ben de ameliyat geçirmiştim. Ameliyatlıyken bu şarkıyı dinledim ve televizyona bağlandım telefonla ve "bu şarkıyı bana vermeniz lazımbu şarkıyı çok sevdim  ve ağladım ondan dinlediğim zaman hatta. O kadar duygulandım "



İSKENDER PAYDAŞ 



"İkinci babam gibiydi. Artık her şeyi ona soruyordum. Onun bana anlattığı şekilde adımlarımı atmaya çalışyordum. Bana böyle çok büyük katkısı oldu." 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin