DMG SON SÖZÜ SÖYLEDİ:

Doğan Medya Grubu (DMG) Yayın Konseyi, ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell´ın, Ankara ziyaretinde Başbakanlık binasına gelişi sırasında, Powell´ı protesto için gazetecilerin sırtını dönmesinin, okurun haber alma özgürlüğünü engelleyici bir davranış olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
DMG SON SÖZÜ SÖYLEDİ:

Doğan Medya Grubu Yayın Konseyi, bu eylemin meslek ahlakıyla bağdaşmadığını vurguladı. Konsey, DMG Yayın İlkeleri doğrultusunda şu uyarıyı yapma kararı aldı:

MUHABİR TARAF OLAMAZ

‘‘Bir muhabirin görev sırasında işini bırakması, gazetecilik sorumluluğu ve meslek ahlákı ile bağdaşmaz. Sırtını habere dönen muhabir, bu tavrıyla kamunun, çalıştığı gazetedeki okurun haber alma özgürlüğünü engellemiştir. Oysa onun görevi, kim olursa olsun onunla ilgili tarafsız haberi gazetesine ulaştırmaktır, eylem yapma, yorum ekleme hakkı yoktur.

Muhabir, bu tavrı ile taraf olduğunu göstermiş, objektif inanılırlığını kaybetmiş, mesleğinin kurallarını da ihlal etmiş olacaktır.

Bir muhabirin elbette kişisel fikri olabilir ama bunu habere yansıtamaz. Görev başında belli edemez, fikrini savunmak üzere eylemini ancak görevli değilken yapabilir.

DMG Yayın Konseyi, ilkeleri ışığında yaptığı değerlendirmeyi grubumuz çalışanlarına ve kamuoyuna duyurmayı gerekli görmüştür.’’

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin