Dizilere 'darbe' senaryosu!

Taylan'da Cunta yönetiminin lideri Prayut Çan-oça, bir grup yazara, barış, turizm ve ülke kültürünü konu alan senaryolar yazmaları emrini verdi.

Google Haberlere Abone ol
Dizilere 'darbe' senaryosu!

Tayland'da cunta yönetiminin lideri Prayut Çan-oça, okullarda okutulan tarih kitaplarının yeniden yazılması ve öğrencilerin kendisinin kaleme aldığı "ahlaki kurallar" listesini ezberlemesi emrinden sonra bu kez de dizi fimlere el attı. 



Tayland başbakanı ve darbe lideri Orgeneral Prayut Çan-oça, yaptığı açıklamada, "Ülkemizde televizyon dizileri insanları korkutuyor ve bölünmelere yol açıyor" diyerek, bir grup yazara, barış, turizm ve Tayland kültürünü konu alan senaryolar yazmaları emrini verdiğini, senaryoları bitirememeleri halinde işi kendisinin ele alacağını söyledi.



Prayut Çan-oça, darbeden hemen sonra, Tayland'a Yeniden Mutluluk Getirmek (Bring back happiness to Thailand) adlı bir şarkı bestelemişti. 



Televizyon dizilerinde genellikle Bangkok'ta üst sınıfın lüks içindeki hayatı ele alınıyor. Senaryolarda ihanet ve mafya konuları işleniyor. (AA)



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin