Dizilere ev sahipliği yapan konak yandı

Adana'da "Dila Hanım" dizisinin çekimlerinin yapıldığı ve Dila Hanım'ın yaşadığı "Barazoğlu konağı" kundaklandı. Polis, kullanılamaz hale gelen konağı kimlerin yaktığını araştırıyor.

Google Haberlere Abone ol
Dizilere ev sahipliği yapan konak yandı

Türk sinemasının unutulmaz Kadir İnanır ve Türkan Şoray filmlerinden biri olan "Dila Hanım" 2 yıl önce başrollerini Erkan Petekkaya ve Hatice Şendil paylaştığı film bu kez ekranlara dizi olarak geldi. Dizinin çekimleri ise Adana'da yapıldı. Dizide Hatice Şendil'in canlandırdığı "Dila Hanım" karakterinin gelin geldiği merkez Yüreğir ilçesine bağlı Karaahmetli Mahallesi'nde Derya Ünver isimli bir kişiye ait olan konak da "Barazoğlu Konağı" olarak kullanıldı. Dila Hanım'ın önce eşi daha sonrada kayınbabası ölünce konağın adı dizide "Dila Hanımın" çiftliği olarak da geçmeye başladı. Dizi bu sezon final yaparak ekranlara veda etti. Çiftlik olarak kullanılan konak ise film ekibi tarafından terk edildi.



Haziran ayının başında biten filmde bir çok sahnenin geçtiği konak dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandı. Büyük bir avlu içinde bulunan çiftliğin her tarafı ateşe verildi. Yangına itfaiye müdahale etti ancak konak kullanılamaz hale geldi. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ayrı yarı binaların aynı anda yanmasından dolayı kundaklama üzerinde duruyor. Polis çiftliği kundaklayan şahıs ya da şahısları bulmak için çalışma başlattı.



"YANGIN ÇIKMASI İMKANSIZ"



Köyün muhtarı Fedai Şenyurt ise çiftlikte en son Dila Hanım dizisinin çekimlerinin, daha önce de Hanımın Çiftliği dizisinin çekimlerinin yapıldığını anımsatarak, "Dila Hanım bittikten sonra çiftliğin elektrikleri kapatılmıştı. Elektrik kontağından yangın çıkması imkansız. Ayrıca yan binalarda yangın çıkması da kundaklama olduğunu gösteriyor. Çiftliğin sahibi Derya Ünver'in hasmı var mı bilmiyorum" dedi.



Daha önce de konak başrollerini Özgü Namal, Mehmet Aslantuğ'un paylaştığı "Hanımın Çitliği" dizinde Hanımın Çiftliği olarak kullanılmıştı. Dizide rol gereği çiftlik kundaklanmış ve bir bölümünde çiftlikte yangın çıkmıştı. (İHA)


Etiketler dila hanım yangın
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin