Dizi ve film sektörü temsilcileri: Mevcut sorunların çözümünde sosyal diyalog şart

‘Görsel Sanatlarda İşçi ve İşveren İlişkileri ve Sorunların Sosyal Diyalog ile Ele Alınması Çalıştayı’ düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Dizi ve film sektörü temsilcileri: Mevcut sorunların çözümünde sosyal diyalog şart

Dizi ve Televizyon sektörünün çalışan ve işveren temsilcileri, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Görsel Sanatlarda İşçi ve İşveren İlişkileri ve Sorunların Sosyal Diyalog ile Ele Alınması Çalıştayı’ başlıklı etkinlikte bir araya geldi. Etkinliğin ev sahipliğini ILO Türkiye Direktörü Numan Özcan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baş yaptılar.



Dizi ve film sektörü temsilcileri: Mevcut sorunların çözümünde sosyal diyalog şart



24 Kasım Cuma günü İstanbul’da bir otelde düzenlenen etkinlikte Görsel Medya alanında, özellikle dizi ve film sektöründeki çalışanları temsilen Oyuncular Sendikası, Sinema-TV Sendikası ve Sine-Sen Başkan ve yetkilileri, işveren konumundaki yapımcı firmaları temsilen TESİYAP ve Reklam Yapımcıları Derneği Başkan ve temsilcileri iki faklı panelde konuşmalar yaparak sektörde yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri nezdinde dile getirdiler.



Dizi ve film sektörü temsilcileri: Mevcut sorunların çözümünde sosyal diyalog şart - Resim : 2



Sektördeki hemen tüm sendika ve meslek birliğinin temsil edildiği etkinlikte ayrıca bazı yapım firmaları ve seslendirme stüdyosu temsilcileri de hazır bulundu. Sorunların yanı sıra sektörde sosyal diyalog yoluyla yapılmış başarılı örnekler de sunuldu. Bu örnekler; reklam alanındaki çalışma saatlerini düzenleyen anlaşma ve seslendirme alanındaki Netflix Taban Ücret Tarifesi anlaşmasıydı.



Çalıştayın Yekta Kopan’ın moderatörlüğünde yapılan son panelinde tüm katılımcılar sorunları ve çözüm önerilerini tartıştılar. Tartışmalar ışığında ortaya çıkan temel sorunlar; uzun çalışma saatleri, çalışma statüleri, ücretler, telif hakları, sosyal diyalog eksikliği konularıydı. Taraflar arasında bu konularda farklı görüşler olsa da tüm katılımcılar sorunların çözümü için sosyal diyalog yönteminin devam ettirilmesi gerekliliğinde birleştiler.



Dizi ve film sektörü temsilcileri: Mevcut sorunların çözümünde sosyal diyalog şart - Resim : 3


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin