DİYANET'TEN GAZETECİLERE HAC ŞOKU

Hac organizasyonu izlemek üzere gazete ve televizyonlardan muhabir ve kameraman isteyen Diyanet İşleri Başkanlığı, öyle bir talepte bulundu ki gazete ve televizyonların büyük çoğunluğu muhabir göndermekten vazgeçti.

Google Haberlere Abone ol
DİYANET'TEN GAZETECİLERE HAC ŞOKU

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac organizasyonu izlemek üzere gazete ve televizyonlardan muhabir ve kameraman istedi.


Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşavirliği tarafından gazete ve televizyonlara gönderilen yazıda "2011 yıl hac organizasyonu izlemek üzere, basın mensubu göndermek isteyen ulusal gazete, ajans ve televizyon kuruluşlarının, göndermek istedikleri sarı basın sahibi  gazetecilerin isimlerini ve aşağıdaki yazılı belgeleri 24 Haziran 2011 Cuma güne mesa bitimine kadar Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'ne ulaştırmaları gerekmektedir" denildi.


Diyanet'in bu yazısının ardından bütün gazete ve televizyonlar göndermek istedikleri muhabirlerin ve kameramanların isimlerini Diyanet'e bildirdi.


Ancak evrakların gönderilmesinin ardından Diyanetten gazeteleri ve televizyonları şok eden bir açıklama geldi.


Açıklamada her muhabir ve kameraman için 3 Bin Euro ücret yatırılması istendi. Oysa medya kuruluşları organizasyonu Diyanet tarafından yapılan gezinin masraflarının da Diyanet tarafından karşılanacağını düşünüyordu.


Diyanet'in ilk yazısında belirtmediği 3 bin Euro ücreti gazete ve televizyonlardan istemesi şaşkınlık yarattı.


Diyanet'in bu uyarısının ardından gazete ve televizyonların büyük çoğunluğu muhabir göndermekten vazgeçti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin