Diyanet TV'den yayın atağı! Kanal, hangi sürprizlere hazırlanıyor?

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, Diyanet TV hakkında açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Diyanet TV'den yayın atağı! Kanal, hangi sürprizlere hazırlanıyor?

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, Diyanet TV'nin gelecek sene kendi stüdyolarında yayın hayatına devam edeceğini belirterek, "Muhtemelen 2014 Ramazan ayında da 24 saat yayına geçme imkanı bulacağız" dedi.



Özafşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet TV'nin TRT ve Diyanet logolarıyla günlük 12 saat olmak üzere yayın hayatına devam ettiğini belirtti.



"Stüdyolar hazırlanmak üzere, 2014'te kendi stüdyolarımızda yayın hayatına devam edeceğiz. Muhtemelen 2014 Ramazan ayında da 24 saat yayına geçme imkanı bulacağız" diyen Özafşar, yeni yayınlarla hizmet vermeye devam ettiklerini bildirdi.



Yayınlarına toplumun büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Özafşar, geleceğe dönük yayın planlamalarını sürdürdüklerini belirtti. Yayınlarında dini, hayattan ve toplumdan tecrit etmeden hayatın içinde ahlaki bir unsur olarak farklı ürünlerle sunduklarını bildiren Özafşar, "Kendine özgü programlarımız var. Diyanet televizyonumuz medya dünyasına yeni bir imkan olarak çıkmıştır" diye konuştu.



"Belli programlarımıza diğer kanallardan talep olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullanan Özafşar, şunları kaydetti:



"Önümüzdeki dönem, 2014'te inşallah gençliğe yönelik programlara, eğitsel içerikli programlara, daha çok didaktik, tematik programlarla bir takım dramalarla milletimizin beğeneceğini umduğumuz programları ekrana getirmeyi düşünüyoruz. Şu anda kadromuz tamamlanmış vaziyettedir büyük çoğunlukla. Bir takım belgesellerin alım çalışmaları devam etmektedir. TRT üzerinden bazı filmlerin alınması söz konusudur. Bizim için öğretici, camiamızın ufkunu geliştiren bir yayın içeriğiyle devam etmektir.



Özellikle üzerinde durduğumuz alanlar var. Mesela Kur'an öğretimi ve dini bilgilerin pekiştirilmesi konusu çok önem arz ediyor. Çocuk temasının üzerinde ağırlıkla duruyoruz. Kadın perspektifinin ekrana yansımasını önemsiyoruz. Aynı zamanda din, düşünce alanında programları önemsiyoruz. İrşat ve nasihat içerikli programları önemsiyor, dini musiki anlamında bir çeşitliliği kazandırmak istiyoruz."



Dini haberlerin kritiği yapılacak



Yeni bir kanal olduklarını yineleyen Özafşar, Diyanet televizyonunun yurdun tüm köşeleriyle bölgede ve Avrupa'da izlenebilen bir kanal haline gelmesi için çalıştıklarını dile getirdi.Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Özafşar, "Hatta müstakil bir kanal olduğumuzu bile söyleyemeyiz ama biz dini kültür alanının birikimini televizyon diline çevirmeye çalışıyoruz. Sadece cami içindeki dili yansıtmıyoruz. Muhtelif insani konuları televizyon programlarına dönüştürüyoruz. Örneğin bir ölüm temasını, hayatın anlamını sadece irşat diliyle değil bir kurguyla bir projeyle yansıtıyoruz" diye konuştu.



Geleceğe yönelik yayın programlarının planlamasının devam ettiğini belirten Özafşar, şunları kaydetti:



"Bizim tartışma programları dediğimiz bir seri olacak. 'Genç İlahiyat' dediğimiz, ilahiyat fakülteleri öğrencilerin de katıldığı programımız olacak. 'Dini Haber Analiz' diye ilk defa Türk medyasında gerçekleştireceğimiz bir program olacak. 'Eksen İnsan' diye daha çok kadın akademisyenlerin katıldığı din ve düşünce programı olacak. Kendine özgü musiki programları zaten devam ediyor. Orta vadede bir takım drama çalışmalarımız da var. İlgili çevrelerle görüşmelerimiz devam ediyor. Dünyanın bizim alanımızda ürettiği bizim televizyonumuzda yayımlanabilecek belgeseller var. Bunlarla önümüzdeki yıl inşallah toplumun karşısında olacağız."



Medyada spordan sanata kadar her konunun ele alındığına dikkati çeken Özafşar, programlarda bunlarla ilgili analizlerin de yapıldığını söyledi. Dini haberlerin de medyada çok ilgi çeken konuların arasında yer aldığını söyleyen Özafşar, "Ama hiçbir kanalda hiçbir biçimde bu haberlerin arka planı, dili, içeriği, uslubu, hedefi, gayesi, mahiyeti tartışılmıyor. Belki de bu hiçbir kurumun kendisini bu alanda yetkin görmediği için yapılmıyordu. Diyanet işleri Başkanlığı bu anlamda alanın uzmanlarını konuk ederek, iletişimcileri de buraya katarak ülkemizde ve dünyada cereyan eden din eksenli haberlerin kritiğini yapmayı arz ediyor" dedi. AA




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin