Dijital reklamcılık 2016 yılını nasıl kapattı?

Dijitalleşmeyle birlikte ortaya çıkan dijital reklamcılık sektörü her geçen gün katlanarak büyümeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Dijital reklamcılık 2016 yılını nasıl kapattı?

2016 yılında 1.872,4 milyon TL’lik bir büyüme rakamına ulaşan dijital reklamcılık,  tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de dijital ekonominin temel yapı taşlarını oluşturmaya hazırlanıyor.



Avrupa dijital pazarındaki reklam formatları arasında en fazla büyüme oranına sahip mobil reklamlar, büyüme rakamlarıyla gücünü kanıtlıyor. IAB (Interactive Advertising Bureau) tarafından açıklanan 2016 yılı dijital reklam yatırımları, geçen yıla göre yüzde 13,7 oranında artarak, 1.872,4 milyon TL’ye ulaştı.



Hızla artan dijital reklam yatırımlarının ülke ekonomisinde ciddi bir paya sahip olduğunu belirten CRM Medya Ajans Başkanı Ramazan Becer, “IAB Türkiye’nin bu yıla ilişkin yapmış olduğu araştırma sonuçları gösteriyor ki dijital reklamcılık artık reklam sektörünün vazgeçilmez bir gücü. 2016 yılının ilk yarısında dijital reklamcılık müthiş bir ivme yakalayarak yüzde 20 oranında büyüme sağladı. Yılsonunda ise bu rakam yüzde 13,7 olarak açıklandı. Rakamlar bizi şaşırtmadı, aksine beklediğimiz bir durumdu” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin