DİHA muhabiri İdris Yılmaz tahliye edildi

Van’da haber takibi yaparken tutuklanan DİHA muhabiri, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
DİHA muhabiri İdris Yılmaz tahliye edildi

Van’da haber takibi yaparken gözaltına alınıp tutuklanan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri İdris Yılmaz, “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılandığı davadan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



Yılmaz, Van’ın Erciş ilçesinde çatışmaların sürdüğü Tendürek Mahallesi’nde 13 Kasım 2015’te haber takibi yaparken gözaltına alınmış, “Örgüt propagandası yapmak” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla tutuklanmıştı.



"Polis tehdit etmişti"



Erciş Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Kürtçe savunma yapan Yılmaz, tutuklanmadan bir hafta önce polislerce karakola çağrılıp, “Seni dört duvar arasında çürüteceğiz” şeklinde tehdit edildiğini ve gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklandığını söyledi.



Avukatı Sebahattin Kaya ise iddianamedeki suçların somut olmadığını ve müvekkilinin hukuksuz bir şekilde tutuklu yargılandığını söyledi. Savcı ise Yılmaz’ın tutuklu halinin devamını istedi.



Mahkeme, Yılmaz’ın tutuklu bulunduğu süreyi göz önünde bulundurarak tahliye edilmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 15 Şubat’ta görülecek. (BİANET)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin