Digitürk'le nasıl 'sorun' çözdük?

Dijital çağda, memleketten bir 'digi'türk hikayesi...

Google Haberlere Abone ol
Digitürk'le nasıl 'sorun' çözdük?

AŞAĞIDA OKUDUĞUNUZ YAZI SÜRECİNDE VE SONRASINDA BİRKAÇ GÜN SÜREN TELEFON TRAFİĞİNİN ARDINDAN DIGITURK, YETERLİ İZAH YAPILMADAN 'SATILAN' İNTERNET BAĞLANTI APARATLARINI EKSİK PARÇAYA RAĞMEN GERİ ALDI. NAKİL İŞLEMİNİN 250 LİRAYA MAL OLMASINA HANGİ MALZEMELERİN NEDEN OLDUĞU İSE ARAŞTIRILIYOR.



DIGITURK HALKLA İLİŞKİLER VE İLETİŞİM KOORDİNATÖRÜ KADRİ MUTLU, BAYİLERİN İYİLEŞTİRİLMESİ İÇİN ÇOK YOĞUN BİR ÇALIŞMA YÜRÜTTÜKLERİNİ, BU AMAÇLA ŞEHİR ŞEHİR DOLAŞARAK BAİYLERLE TOPLANTI YAPTIKLARINI, YUKARIDA ANLATILAN SATIŞ OLAYINI GERÇEKLEŞTİREN BAYİDEN DE SAVUNMA İSTENECEĞİNİ SÖYLEDİ.



DİJİTAL PLATFORMLARDA ÜYELİK İPTALLERİNİN BİR TÜR ÇİLE ÇEKME / AKIL SAĞLIĞI SINAMA SÜRECİ OLDUĞUNU DAHA ÖNCE DUYMUŞTUM. BU DEFA CANLI ÖRNEĞİ OLDUM.



PEKİ, BU SÜREÇTE NE ÖĞRENDİM?



BİR KERE, BU TÜR PLATFORMLARDAN ÇIKMAK İSTİYORSANIZ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMUNUN YÖNETMELİĞİ GEREĞİ, ÜYELİK İPTAL BAŞVURUNUZU YAZILI YAPMANIZ GEREKİYOR. (DIGITÜRK'TE ÇAĞRI MERKEZİNDEKİ ARKADAŞIN ISRARLA SÖYLEDİĞİ GİBİ EN YAKIN BAYİYE GİTMENİZ ŞART DEĞİL. EN AZINDAN İLK BAŞTA) ISLAK İMZA BULUNAN BİR DİLEKÇEYİ FAKS'LA KURUMA İLETEBİLİRSİNİZ. HATTA ÇOK ISRARCI OLDUĞUNUZDA BU İŞLEMİN DİLEKÇENİN FOTOĞRAFINI ÇEKİP, KURUM E-MAİL'İNE GÖNDEREREK YAPILABİLECEĞİNİZ DE ÖĞRENİYORSUNUZ. YA DA BİLEMİYORUM; O AŞAMA KARŞILIKLI BİRBİRİNDEN YILMA NOKTASINA GELİNDİĞİNDEKİ TESLİM OLMA AŞAMASI OLABİLİR. ANCAK TALEBİNİZ İŞLEME KONULDUKTAN SONRA ELİNİZDEKİ DECODER'I BİR BAYİYE TESLİM ETMENİZ GEREKİYOR.



FATURAYA YANSITILAN 7.5 LİRA, "DİLEDİĞİN YERDE" UYGULAMASININ ÜCRETİ DEĞİL, SİSTEMİ ÇALIŞTIRMAK İÇİN TELEVİZYON - PRİZ - MODEM ARASINDA KULLANILAN VE ŞARJ ALETİNE BENZEYEN APARATLARIN FATURAYA YANSITILMIŞ TAKSİTLENDİRİLMİŞ BEDELİ. DİGİTÜRK'TEN ALMANIZ GEREKMİYOR. PİYASADAN KENDİNİZ DE ALABİLİRSİNİZ. (TALEP EDERSENİZ DIGITURK SİZİN KENDİ SATIN ALDIĞINIZ BU İNTERNET APARATLARININ BAĞLANTILARINI GELİP YAPIYOR.) DİGİTÜRK'TEKİ FİYATI 90 LİRA. PİYASADA DAHA PAHALI OLABİLİYORMUŞ. TP-LINK MARKASINDA BİR KUTUDAN İKİ TANE ÇIKIYOR. "DİLEDİĞİN YERDE" UYGULAMASININ KENDİSİ İSE BEDAVA.



D-SMART'IN MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ OLDUKÇA HIZLI. (HD SEÇENEKLERİ DE FENA DEĞİLMİŞ)



DIGITURK'ÜN "FATURASIZ DIGITURK" ADINDA BİR UYGULAMASI VARMIŞ. YİNE DECODER'LA AMA KONTÖR SİSTEMİ İLE ÇALIŞIYORMUŞ. YANİ TELEVİZYONU DİLEDİĞİN ZAMAN KONTÖR YÜKLEYİP İZLİYORMUŞSUN. AYRINTILARI BU LİNK'TEN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.



SON OLARAK BİR DE 'DEDİKODU': KATARLI beIN GROUP'LA DAHA İMZALAR ATILMAMIŞ AMA ANLAŞMANIN ELİ KULAĞINDAYMIŞ.



SONUÇ OLARAK; BEN YAN ODA ÜYELİĞİNİ İPTAL ETTİRDİM, ANA ODADA DA BİR PAKET AZALTABİLDİM. BÜTÜN BU İŞLEMLER GERÇEKLEŞİRKEN İKİ SENEYE YAKIN BİR SÜREDİR DE PAKETLERDE YANLIŞ FATURALANDIRILDIĞIMI ÖĞRENDİM. 5 LİRA OLMASI GEREKEN PAKETİ DİGİTÜRK BANA 2 LİRAYA FATURA EDİYORMUŞ. YANİ FATURA AZALTMAYA ÇALIŞIRKEN BİR DE DIGITURK'E BORÇLU ÇIKTIM.



BU BAHANEYLE "TELEVİZYON: ÖLDÜREN EĞLENCEYİ" DE KÜTÜPHANEDE TOZLANDIĞI RAFTAN İNDİRDİM. GALİBA BİR KERE DAHA OKUMA VAKTİ. NE DEMİŞTİ NEIL POSTMAN: "TELEVİZYONUN BİR YARARI DA BUDUR: BASILI SAYFALARI AYDINLATMA KAYNAĞI OLMASI. ANCAK TELEVİZYON EKRANI IŞIK KAYNAĞINDAN ÖTE BİR ŞEYDİR."



----------------------



2000 yılında piyasaya giren ve alanında ilk olan Digitürk yine alanında birinciliği kaptırmayacak işlere imza atıyor.



2013'te Çukurova Holding'in borçları nedeniyle TMSF'ye geçen, 2015'te de Al Jazeera'nın da sahibi olan Katar merkezli BeIN Media Group'a satılan, Digitürk çatısı altında yayın yapan muhalif kanalları çıkartmasıyla tepki toplayan platformda teknik hizmetler için istenen ücretler ve ve tutturabildiğine yapılan uygulama müşterileri canından bezdirmiş durumda.



Nakil işlemlerinde, daire içinde bütün uygulamalar tamam olduğu halde çatıdan sallanan bir kablo için alınan 250 lira ücret, 15 gün sonra tekrar gelindiğinde istenen 35 lira servis ücreti, yetkili servislere telefonla ulaşmanın mümkün olmamasının yanı sıra son zamanlarda evlere gelip 'bedava' diye takılan internet bağlantılarına da dikkat!



'Dilediğin Yerde' uygulaması için takılan, 1500 filmi istediğiniz zaman zleyebilirsiniz ama decoder'ınız eski diyerek decoder'ı da değiştirmeye (yani yeni decoder) satmaya teşvik edilerek yapılan uygulamanın ücreti daha sonra faturanıza yansıtılıyor. 



Basit bir HDMI kablosuyla televizyonunuza sağlayacağınız bedava internet bağlantısı için de ayrıca aylık 7.5 lira talep ediliyor. İşin daha da vahim tarafı bu uygulamayı hangi servisin ne zaman yaptığından da merkezin haberi olmuyor. Merkez alacağı paraya bakıyor.



Peki, bütün bu 'tırtıklamalar'dan yılıp Digitürk üyeliğinizi iptal ettirmek isterseniz? Maalesef. Paket alma, ya da yan oda üyeliği gibi kolay olmuyor bu iş. Müşteri Hizmetleri'nin 'bildirdiğine' göre; size en yakın satış noktasına gidip, bizzat başvurmanız gerekiyor. 



Onun için de teyit için önce siteye giriyorsunuz, size en yakın bayileri buluyorsunuz ve başlıyorsunuz aramaya: Açan yok.



Tekrar tekrar çeviriyorsunuz: Meşgul



Ne diyelim, 'kolay gelsin'. 



Dijital çağda tam bir 'hayallerine dokun' hikayesi...



Çevrim Çeviren / cevrimceviren@gmail.com



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin