Digitürk: Anlaşma sürdürülemez

beIN Sports ile TFF arasında yapılan 12'nci görüşmeden de sonuç çıkmadı.

Google Haberlere Abone ol
Digitürk: Anlaşma sürdürülemez

beIN Sports ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında yapılan 12'nci görüşmeden de sonuç çıkmadı. 2016 yılındaki anlaşmanın şartlarının değiştirilmesini isteyen Digiturk "Mevcut anlaşma açıkça sürdürülemez. Hiçbir şirketin 2016 anlaşmasının şartları altında çalışması mümkün değil" açıklaması yaptı.



Spor Toto Süper Lig’in yayıncı kuruluşu beIN Sports ile kulüpler arasındaki kriz çözülemedi. Dolardaki artış nedeniyle 2016 yılında yapılan anlaşmanın değiştirilmesini isteyen Digitürk’ün kulüplere gerekli ödemeyi yapmaması nedeniyle, futbol maçlarının TV’den yayınlanmaması ihtimali bulunuyor.



Yeni sezonda dolar kurunu sabitlemek isteyen yayıncı kuruluşa kulüpler üst üste olumsuz yanıt verirken, TFF ile Digiturk son bir buçuk ayda 12 defa konu hakkında görüştüğü ancak bir sonuca varamadığı  belirtildi.



Financial Times‘ın Türkiye muhabiri Laura Pitel’e açıklamalarda bulunan Digitürk, “Mevcut anlaşma açıkça sürdürülemez. Hiçbir şirketin 2016 anlaşmasının şartları altında çalışması mümkün değil. Bu eşsiz ekonomik durumda ligin finansal diriliğini sırtlama sorumluluğu sadece bizde olmamalı. Ekonomik durum bütün şirketleri etkiliyor” ifadelerini kullandı.



'beIN Sports blöf yapıyor'



Konuya yakın bir kaynağın aktardığına göre 2015 yılında Katarlı BeIN Media tarafından satın alınan Digiturk’ün yöneticileri, Türk futbol kulüplerinin ekonomik beklentilerinden memnun değil.



Konuya yakın bir başka kaynak ise Katarlı şirketin “blöf” yaptığını ve bahsedilen meblağın şirket için büyük bir miktar olmadığını ifade etti.



TFF ile BeIN arasındaki görüşmelere yakın bir başka isim ise iki taraf arasındaki anlaşmazlığın tek kaynağının bu olmadığını söyledi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin