DHA'ya 4 ödül birden!

ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti'nin "Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf" yarışmasında DHA Antalya Bürosu'nun muhabirleri, 4 ödül aldı.

Google Haberlere Abone ol
DHA'ya 4 ödül birden!

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Antalya Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nın 2014 yılı sonuçları açıklandı. Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı'nın başkanlığındaki jüride Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Naci Arkan, RATEM Başkanı Dursun Güleryüz, Milliyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Bünyamin Aygün, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bolüm Başkanı Prof. Dr. Oğuzhan Kavaklı, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şeker, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık Bölüm Başkanı Nafia Özdemir Hanyalıoglu, AGC yönetimini temsilen Ahmet İstek görev yaptı.



2014 yılı Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf yarışmasında dereceye girenleri AGC Başkanı Mevlüt Yeni açıkladı. Emek ve emekçiye büyük önem verdiklerini belirten Başkan Yeni, “Her yıl Antalya dışından oluşturduğumuz bir birinden değerli mesleklerinde zirve yapmış jüri üyelerimiz son derece titiz ve adil bir değerlendirme ile hem yılın gazetecilerini hem de yine foto muhabirlerimiz tarafından çekilen yılın fotoğraflarını seçmektedirler" dedi.



Yarışmaya meslektaşlarının büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Başkan Yeni, "Ödül törenlerimiz emekçiye ve emeğe yakışır şekilde Haziran veya Temmuz ayı içinde yapılacaktır. Gazeteciler bir yıl boyunca sahada sahne arkasında bin bir güçlükle çalışırken senede bir defa sahneye çıkmaktadır. Bu sebeple ödüller titizlikle seçilmektedir ve törenlerde aynı titizlikle yapılmaktadır. Ödül alan meslektaşlarımızı kutluyorum. Ayrıca yarışmaya eser gönderen tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Hiç kuşku yok ki ödül alan meslektaşlarım diğer emekçiler adına da bu ödülü almaktadır" diye konuştu.



Yarışmada DHA Antalya Bürosu'nun muhabirleri 4 ödül aldı. Yazılı Basında Yılın Gazetecileri alanında Mehmet Çınar, 'Sehven Rekortmen' haberiyle 'Yılın Ekonomi Haberi' ödülünü kazanırken, Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda ise yine Mehmet Çınar 'Demirel Eşinin Mezarında' fotoğrafıyla 'Yılın Haber Fotoğrafı' ödülüne layık görüldü. 'Dijital Yuva' adlı eseriyle Tolga Yıldırım, 'Yılın Çevre Fotoğrafı' ve 'Dokuma' adlı eseriyle de Emre Baylan, 'Yılın Sanat Fotoğrafı' ödüllerini kazandı.



DHA muhabirleri Mehmet Çınar, Emre Baylan, Tolga Yıldırım ve İbrahim Laleli'nin toplam 20 fotoğrafı da haber, spor, turizm, çevre ve sanat dallarında sergilenmeye değer görüldü. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin