Der Spiegel: Erdoğan demokrasiyi kaldırıyor

Alman dergisi Der Spiegel, İstanbul'daki seçimlerin YSK tarafından iptal edilmesi ile ilgili olarak "Erdoğan demokrasiyi kaldırıyor" başlıklı bir makale yayımladı.

Google Haberlere Abone ol
Der Spiegel: Erdoğan demokrasiyi kaldırıyor

 



Alman dergisi Der Spiegel, İstanbul'daki seçimlerin YSK tarafından iptal edilmesi ile ilgili olarak "Erdoğan demokrasiyi kaldırıyor" başlıklı bir makale yayımladı.



Spiegel yazarı Maximillian Popp, kaleme aldığı makalede "Türkiye'de iktidar değişikliği artık demokratik yollarla mümkün değil" ifadelerine yer verdi. Ülkenin ciddi bir kriz ile karşı karşıya olduğunu yazan Popp, "Erdoğan'ın yazgıya boyun eğdirdiğini ve medyayı sıraya dizdiğini" yazdı.



Der Spiegel yazarı, YSK'nın İstanbul seçimini 4'e 7 oy ile iptal etme kararı aldığı 6 Mayıs 2019'u "Türkiye için kara gün" olarak tanımladı. Popp, "Türk ekonomisinin son aylarda çok 'acı' çektiğini" yazdı ve "Pazartesi günü Lira'nın sert bir düşüş gerçekleştirdiğini" ifade etti. Makalede ekonomik sonuçların dışında alınan kararın "sosyal barışa" da etki edeceği belirtildi.



Makalede ayrıca, "Mart seçiminin iptaline dair bir neden sunulmadı, çünkü sonuçlar Erdoğan'ı memnun etmediği için iptal edildi. Erdoğan böylece diktatörlüğe son adımını attı" ifadelerine yer verildi.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin